sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Sipsiä alkupalaksi

Kuulin jokin aika sitten aivan mahtavalta kuulostavasta alkupalasta, jonka pääraaka-aineet olivat sipsit ja kylmäsavulohi. Siis SIPSIT, ihan mahtavaa! Kun ellu ja pau perhekuntineen olivat sitten tulossa syömään ja tiesin kokoonpanossa olevan vannoutuneita sipsinystäviä, niin siitä se ajatus sitten lähti...

Uskonvahvistusta haettiin bon appetit -sivustolta.

Sipsiä ja kylmäsavulohta
Sileitä sipsejä, valitse pussista mahdollisimman isoja
Ohueksi viipaloitua kylmäsavulohta
1 prk ranskankermaa
0.5 sitruunan kuori raastettuna
suolaa
mustapippuria
tuoretta ruohosipulia

Sekoita sitruunankuori ranskankermaan, mausta suolalla ja mustapippurilla. Asettele sipsit lautaselle ja leikkaa päälle palanen viipaloidusta lohesta, päälle ranskankermaa. Koristele silputulla ruohosipulilla.

IMG_9189

Hyvin toimi! Alkupalat seisoivat ehkä puolisen tuntia, ja sinä aikana sipsit olivat alkaneet vähän pehmenemään, mutta pehmeämpi rakenne sai testimaistajilta kiitosta, joten sovitaan että se oli tarkoituksella.

Vegaaniset alkupalaversiot oli alunperin tarkoitus myös rakentaa sipsin päälle, mutta ostin vahingossa vääränmerkkisiä (ei-vegaanisia) sipsejä. Pohjana sitten ohueksi viipaloitua ja öljyssä paistettua moniviljaleipää. Päällä

avokado-sitruuna-suola-mustapippuri -tahnaa
ohut siivu purkkiartisokkaa
aurinkokuivattua tomaattia
tofutuorejuusto-sitruunankuori-suola-mustapippuri-sokeri -tahnaplöräys
ruohosipulia

Hyvin katosivat nämäkin lautaselta!

9 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Joo, sipsit jäävät tämän myötä kyllä alkupalarepertuaariin pysyvästi!

      Poista
  2. Nerokasta! Ruissipsejä mä olen käyttänyt tahnojen alustoina mutta että tosiaan ohut perunalastukin jaksaa kantaa :) Mainiota!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vaikka tosiaan kannattaa kasata aika viime tipassa, että kantokyky saadaan maksimoitua!

      Poista
  3. Toi taytyy kylla kokeilla.... siis tuo sipsi-lohiyhdistelma.

    VastaaPoista
  4. No voihan juamankeku! Aivan loistavaa!
    Sama homma Jytiksen kanssa, ruissipsejä tullut käytettyä tahnojen alustoina.
    Mutta pottusipsit verhoiltuna tyylikkääksi alkupalaksi on kuin vastaus kaikkiin rukouksiini! Kiitos tästä vinkistä!!!

    Terveisin,
    Sipsihiiri

    VastaaPoista
  5. Oho, joku on hokannut yhdistää mun lempparit, lohen ja sipsit! Voi luoja pitääköhän sitä tänään mennä kaupan kautta kotiin, hiiteen herkkulakko...

    VastaaPoista
  6. Hauska idea. Ja jossain TV- ohjelmassa? vai lie lehdessä, missä?
    oli kala (muistaakseni juurikin lohi?) "kuorrutettu" sipsin murusilla ennen uuniin laittoa, ei ollutkaan merisuolaa tms. Mutta suola kuin suola :O)

    VastaaPoista