perjantai 4. tammikuuta 2013

Mordorin suklaapraliinikakku

Ihan viattomasti rupesin tekemään joulun kahvipöytään suklaapraliinikaakkua. Resepti oli mitä herkullisin, ja mielessä oli koristeluideakin: kirpputorilta olen joskus ostanut muovisia lumiukko- ja kuusimuotteja, joilla voisi tehdä suklaakoristeita kakun päälle. Koska suklaat irtoavat muotista vähän huonosti, tupsuttelin muotteihin hieman hopeaista kristallipulveria ennen sulan suklaan kaatamista niihin. Sen jälkeen irtosivat hienosti! Ja näyttivät dramaattisilta. Eipä siis muuta kuin kaakkua tekemään.

Kaakku onnistui sinänsä hienosti, mutta siitä tuli hieman... pelottava. Sekä ulkonäöllisesti, että maullisesti. Jälkimmäistä lähinnä siksi, että onhan tämä nyt ihan jäätävän suklainen. Näistä syistä kakku nimettiin yksimielisesti Mordorin suklaakakuksi.


Mutta jos joku sattumalta suklaasta tykkää, niin tykkää kyllä sitten tästäkin! Alkuperäinen resepti Sitruunaruoholasta, itse seurasin enemmän tuota Veikeän verson vegaanistettua ohjetta - isonsin sitä vain hieman, koska vuokanikin oli suurempi.

Seuraavalla kerralla voisi kuvitella höystävänsä tätä kakkua suklaakoristeluita mieluummin vaikka tuoreilla hedelmillä, passionhedelmät ja ananaskirsikat sopisivat varmasti hyvin. Veikkaisin Mordor-vaikutelmien sitä myötä väistyvän.


Suklaapraliinikakku (Mordorista)

Murotaikina:

3 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
ripaus vaniljajauhetta
ripaus suolaa
125 g maragariinia
1/2 dl kylmää vettä

Sekoita kuivat aineet ja nypi joukkoon rasva. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Kauli levyksi esim. leivinpapereiden välissä ja levitä piirakkavuokaan. Paista 175 asteessa sopiva aika, meidän uunissa se oli noin 20 minuuttia.

Täyte:

2,5 dl kaurakermaa
200 g tummaa suklaata
210 g Wienernougat -konvehteja
ripaus vaniljajauhetta
ripaus suolaa

Rouhi suklaa ja konvehdit. Kiehauta kerma kattilassa ja sekoita suklaarouheen, vaniljan ja suolan kanssa. Kaada seos jäähtyneen murotaikinapohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

11 kommenttia:

  1. Uuh, mikä söpöliini ja varsin kamalaa katseltavaa tällaiselle suklaavieroituksessa olevalle ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. suklaavieroitus. siihen rupean ihan kohta. huomenna, tai viimeistään joku päivä ens viikolla!

      Poista
  2. Herkullisen oloinen... ja Mordorissa varmaan nimenomaan tarvitaan suklaista lohdutusta...

    VastaaPoista
  3. Pitäs vielä olla mustassa vuoassa niin sitte ois yybermordorilaista! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jos joskus tarkoituksenhakuisesti mordorviboja lähtee tavoittelemaan, niin luonnollisesti kaakku mustaan vuokaan :)

      Poista
  4. Hahaa, no on kyllä kreisi toi täytteen ohje! Ja hopeista kristallipulveria? Olen sanaton :)

    VastaaPoista