tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kevätsipulipiirakat


Kokkausinto, missä olet?

Ehkä jossain samassa paikassa kuin kaikki ruoanlaittoon liittyvät ideat. Noh, onneksi on kesä ja voi syödä pelkkää jäätelöä.




Kevätsipulipiirakat (12 kpl)

1 valmis piirakkapohja pakkasesta

50g kevätsipulia
125g fetajuustoa
1 prk smetanaa
1 kananmuna
suolaa, pippuria

Jaa sulanut piirakkataikina 12 osaan ja painele palat voideltuihin muffinssivuoan koloihin. Pilko kevätsipulit, murusta feta ja sekoita smetana sekä muna niiden kanssa tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa täytetahna piirakkapohjien päälle ja paista 200 asteisessa uunissa, puolisen tuntia.





4 kommenttia:

  1. Äläs nyt, tää vastas akuuttiin pikkusuolaispulaani täydellisesti, kun mietin sekä systerin tytön että omien synttäreiden ensiviikkoisia tarjoiluja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä :) tää on näitä "helpolla pääsee" -reseptejä. Täyte muuten kohoaa uunissa jonkun verran eli ei tarvi säikähtää, jos tuntuu että jäävät täyttäessä vähän vajaiksi.

      Poista
  2. Ihmettelen samaa kadonnutta intoa. Joka puolella parhaita mahdollisia raaka-aineita kaupat pullollaan ja ei vaan hotsita. Onneksi kaikki maistuu kesällä hyvälle vähän vähemmälläkin vaivalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on kyllä totta myös. Kesällä kun kaiken voi syödä ihan "silleen" ja hyvältä maistuu, niin ei kannata kummempia kikkailla. Eikä edes jaksa. Kai se into sieltä joskus palailee (ja hyvä etten ole ainoa), siihen asti: jätskiä.

      Poista