maanantai 9. maaliskuuta 2009

Äiti leipoo parasta rieskaa

Rieskasta voi olla montaa mieltä. Meillä se valmistetaan maidosta tai vedestä, ohrajauhoista, suolasta ja hitusesta vehnäjauhoja.









Äiti oppi rieskan leipomisen äidiltään, mummultani. Nyt on minun vuoroni opetella.

6 kommenttia:

  1. Lämmin rieska on herkkua.

    VastaaPoista
  2. opiskelitkos nyt rieskan leipomisen salat vai tyydyitkö vain valokuvaamaan...? herkuilta näyttävät!

    VastaaPoista
  3. Ah, mahtavaa!
    Mä en ole koskaan itse tehnyt rieskaa mutta asuintoverin mummot ovat luvanneet opettaa ja pääsiäisenä on tarkoitus suunnata sinne eli jospa sitten salat aukeaisivat mullekkin!

    VastaaPoista
  4. Tämä ensimmäinen kerta oli kuivaharjoittelua, eli seurasin toimia lähinnä linssin takaa ja taikinaa napsien.

    Täytyy kokeilla itsekin.

    VastaaPoista
  5. Omatekemät rieskat (ja leivät) on kyllä tosi hyviä. Tykkään ihan tosi paljon meidän mummon tekemästä rieskasta, sitä pitää aina saada kun käy mummolassa. Tosin sinne pääsee nykyään ihan tosi harvoin. Olisi kyllä kiva jos olisi itsellä leivinuuni.

    VastaaPoista
  6. Kotikotona on leivinuuni, mutta sekin lämpiää nykyään vain pari kertaa uunissa.

    Juu-u, leivinuunin kun saisi!

    VastaaPoista