lauantai 14. maaliskuuta 2009

Kookosta keitossa ja kekseissä

Kookos on ollut tässä keittiössä tämän viikon ehdoton hittituote! Bongasin Chocochili-blogista aivan mahtavan tomaattisen linssikeiton ohjeen, jossa kookos pääsi todella oikeuksiinsa. Ohje löytyy täältä ja kuva alta.

Keitto sai kaveriksi ruistikkuja. Ruisleipä oli nähnyt jo parhaat päivänsä joten päätin pistää sen paloiksi, päälle oliiviöljyä, murskattua valkosipulia, paprika- ja chilimaustetta sekä suolaa. 200 asteinen uuni ja siellä lepäsivät noin 5 min.

Ja sitten kookos meni keksiin. Hankin mielenkiintoista kookoshilloa pari päivää sitten ja päätin testata miltä perinteiset kaurakeksit maistuisivat kookoksella höystettyinä. Vaikka hillo on aika tujua, sitä olisi itseasiassa saanut olla enemmänkin.

Kookoskaurakeksit

75g margariinia
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 rkl siirappia
2 tl kookoshilloa
0,5 tl leivinjauhetta

Sulata rasva ja hillo kattilassa ja lisää muut ainekset. Sekoita hyvin. Nostele lusikalla seosta leivinpaperille ja levitä pikkulätyiksi (nämä ei jostain syystä levinneet kuten kaurakekseillä yleensä on tapana). Paista uunissa 200 asteessa 5-7 minuuttia.

Oikein maistuvia olivat, mutta tuli mieleen että esimerkiksi rusinat olisivat sopineet kekseihin myös tosi hyvin. Tai jotkut muut kuivatut hedelmät.

2 kommenttia:

  1. Meillä syödään tänään kalpeaa kaalipataa, mutta huomenna tehdään ehdottomasti tomaattista linssikeittoa (kookosmaitoa kun jäi ylikin sopivasti).

    Kookos on kyllä tosi hyvää! Myös suklaassa, nam.

    "Pistää paloiksi"-termistä on pakko kertoa yksi vanha juttu, joka ruokakaupassa työskennelleelle kaverilleni tapahtui. Meidän murteessa konsonantteja lisäillään kaikkiin mahdollisiin väleihin, joten paloiksi kääntyy luontevasti palloiksi. Kaverin työkaveri oli pyytänyt kaveria paloittelemaan juuston ja ihmettellyt kovasti kun kaveri oli tarjoutunut leikkaamaan sen palloiksi. Hän oli tosissaan estellyt, ettei sun palloja tarvi tehdä, ihan tavallisia kuutioita vaan. Heh.

    VastaaPoista
  2. Keitto testattu, hyvää oli! Meillä oli jämät kookosmaidosta, eli ihan ei kahta desiä. Olis saanut olla. Mutta ihan OK noinkin. Suosittelen.

    VastaaPoista