sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Maaliskuiset ompeluseurat

Sunnuntai-iltapäivänä kokoonnuttiin kerhoilemaan herkkujen ja koukkujen merkeissä. Kahvipöytään oli katettu halvavadelmajälkkäriä sekä sipulipiirasta, käsityöpuolella keskityttiin muun muassa tikkuamiseen, korttiaskarteluun ja tyynyliinojen ompeluun.

Jälkiruoka koostui muffinssin murusista, pakastevadelmista ja halvasuklaavaahdosta, joita ladottiin kulhoon kerroksittain. Murusiksi kelpaavat mitkä tahansa kakku- tai keksimurut, eri vaihtoehdoilla saa aikaan erilaisia makuelämyksiä. Itse murustin kanelilla, kardemummalla ja neilikalla maustettuja muffinsseja, joihin toi makua myös nesteenä käytetty tee. Vaahto muodostui seuraavasti:

1 prl kauravaniljakastiketta
1 prk kauravispiä
100 suklaata
1 pkt vanilja- tai suklaahalvaa

Vaahdota vaniljakastike ja kauravispi. Sulata suklaa ja vatkaa mukaan. Murusta halva ja sekoita vaahdon joukkoon. Anna jämäköityä jääkaapissa jonkin aikaa (mitä pitempään, sitä jämäkämpää).

Sipulipiirakan tein jotain joskus netissä näkemääni reseptiä muistellen, uudestaan en valitettavasti reseptiä löytänyt. Melkosen mehevä lopputulos!

Pohja:
3 dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
75 g margariinia
0,5 dl maustamatonta soijajukurttia

Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi margariini joukkoon. Lisää jukurttia joukkoon sen verran, että taikinasta tulee muotoiltavaa. Taputtele piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa noin 5 minuutin ajan.

Täyte:
750 g sipulia
2 kynttä valkosipulia
2 rkl margariinia
2 tl suolaa
0,5 rl sokeria
2 tl timjamia
musta- ja valkopippuria
0,5 dl vehnäjauhoja
2 dl maustamatonta soijajukurttia

Pilko sipulit. Kypsytä sipulisilppua ja mausteita margariinissa kunnes sipulit ovat pehmeitä. Sekoita mukaan vehnäjauhot ja soijajukurtti. Kaada esipaistetun pohjan päälle ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Loppuun vielä kokoontumiskerran käsityönäytteet. Oli huippukiva iltapäivä, herkkuillaan&koukkuillan pian taas!

Hertan sukkien herkkukarkkivärit.

Pau suruutteli tyynynpäällisiä, joista toivottavasti saadaan vielä kuvanäytteitä tosikäytössä!

Raisu viimeisteli hienoa ja erityisen trendikästä kauluriaan.

Jytis aloitteli apupupun tekoa.

1 kommentti:

  1. Lupaavasta alusta ja kevään karkkiväreistä huolimatta sukille kävi huonosti. Vartta oli valmiina jo 20 cm, kun Hurja purkaja tuli kylään.

    Varsi tuntui liian löysältä, joten purin pois. Vuorelman Veto -langanhan pitäisi soveltua sukkalangaksi, mutta jotenkin tuntui, ettei pitkä sukka pysyi jalassa ollenkaan.

    Handepandella taitaa ainakin olla kokemuksia VV-langasta, ootko tehnyt siitä sukkia? Mites muut?

    VastaaPoista