sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Parhaat soijarouhepyörykät

Jesh, vihdoin keksin miten saa aikaiseksi todella hyviä soijarouhepyöryköitä! Mulla on aina ollut ongelmia koostumuksen kanssa tai sitten maustamisessa, soijan sellainen pistävä maku on tunkenut läpi jotenkin ikävästi. Mutta nyt siis mausteet olivat juuri kohdallaan, koostumus oli mahtava ja nää syntyi vielä todella nopeasti ja helposti!


Texmex-henkiset soijarouhepyörykät (n. 22 kpl)
2 dl tummaa soijarouhetta
1 dl korppujauhoja
1 pieni purkki (230g) valmista salsaa
1 dl juustoraastetta
tacomaustetta (käytin Santa Marian taco spicemixiä, löytyy tortillahyllyltä)
soijakastiketta
2 dl vettä

Turvota soijarouhetta vedessä noin 10 minuuttia, lisää joukkoon alussa myös taco-maustetta ja reilu loraus soijaa. Kun rouhe on turvonnut, lisää siihen korppujauhot, salsa ja juustoraaste. Anna vetäytyä hetki. Pyörittele taikinasta palleroita ja paista uunissa 200 asteessa 15 minuuttia.
Tarjoile kuskusin ja kermaviilikastikkeen kanssa, huippuhyvää!!

10 kommenttia:

  1. Tästä ohjeesta innostuu saletisti eräskin asuintoveri. Testaukseen tämäkin, kuten niin monet blogiruuat.

    VastaaPoista
  2. Hannn, kiitos koko blogiporukan puolesta!

    Päivitystahti näyttää vähän hiipuneen valon lisääntymisen myötä, mutta kyllä täällä vielä ollaan - ja blogataankin.

    Työmatkalta palannutta nälkäistä otusta odotti eilen kotona soijapyörykkäpäivällinen. Pyöryköitä tarjottiin kera riisin ja höystettiin basilika-kermaviilillä. Jälkkärinä oli banaani-persikka-omenasmoothie. Nii-in hyvää!

    VastaaPoista
  3. Heip! Pari kertaa olen nyt tehnyt tämä. Ekan kerran laitoin salsaa ohjeen mukaan ja tuli vähän vetistä (toki salsoissa on varmaan eroja). Tokalla kerralla osasin jo annostella silmämääräisesti sopivammin ja tuli täydellisiä soijapyöryköitä. Hyvä ohje, kiitos!

    VastaaPoista
  4. Moi Pauliina! Kiva kuulla että oikea suhde salsan kanssa löytyi ja että maistui! Tosiaan noissa salsoissa on varmaan eroja. Mä oon tehnyt samalla reseptillä myös burgerpihvejä, toimii!

    VastaaPoista
  5. miusta soijapyörykät maistuivat paremmille kun jauhelihapyörykät vaikka yritin tehhä samalla reseptillä molemmat.miusta taitaa tulla osaksi "kasvisyöjä" vaikka en voi elää ilman braatwurstia ja pekonia.

    VastaaPoista
  6. Etpä suotta kehunut, kiitos uudesta vakkarireseptistä! Taitaa upota teinipoikaankin, kun naamioin nimellä texmex-pyörykät ;) Ja mikä myös plussaa, tätä taikinaa on paljon kivampi, helpompi ja siistimpi käsitellä kuin jauhelihataikinaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva jos maistui! Näitä tulee itsekkin pyöriteltyä säännöllisin väliajoin, salsa sopii soijan kaveriksi kyllä hyvin.

      Poista
  7. Tosi hyvä resepti!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tää on kyllä yksi luottoresepteistäni, mukavaa että toimi sielläkin!

      Poista