Leipästen ohje löytyi Nalle ohrahiutaleiden paketin kyljestä ja lopputulos muistutti hyvin paljon pikkuisia foccacioita. Suolat unohtui päältä, mutta eipä tuo hirmusti haitannut. Sekoitin ainekset kulhoon kotona, vartin kävely auringonpaisteessa ja kun olin perillä, taikina oli täysin kohonnut!
Nallen ohraleipäset
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
½ tl valkosipulijauhetta
2 dl ohrahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
n. 4dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
Yrttiöljy
¼ dl öljyä
1 valkosipulin kynsi murskattuna
½ tl rosmariinia
hiukan suolaa
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja valkosipulijauhe. Yhdistä ohrahiutaleet ja kuivahiiva keskenään ja sekoita taikinanesteeseen. Lisää vehnäjauhot sekä rypsiöljy ja alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
Nosta taikinasta 12 palaa leivinpaperin päälle pellille ja taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi leipäsiksi. Anna kohota liinan alla peitettynä noin 30 minuuttia. Valmista yrttiöljy sekoittamalla aineet keskenään. Painele kohonneisiin leipäsiin sormella koloja ja voitele leipien pinta yrttiöljyllä. Paista uunin keskitasolla noin 1o minuuttia.
Hauska tapa kohottaa taikina :) Muutenkin kivat leipäset.
VastaaPoistaPienenä haittapuolena tuossa "käsilaukkukohottamisessa" oli se että vieno hiivan haju leijui mun ympärillä matkan ajan ja se on vähän outo haju :)
VastaaPoistaOonkohan nyt sokea kun en havainnut ohjeessa paistolämpötilaa? Tuli tässä leipoessani mieleen. Arvon siis jotain perinteistä ;)
VastaaPoistaMoi Oili! Et ole sokeutunut :) ei tosiaan ollut lämpötilaa mutta kun kaivelin muistiinpanojani niin ei tainnut olla siinä paketin kyljessäkään, eli paistelin varmaan perus 200-asteisessa uunissa. Pitääkin vakoilla Nalle-pakettia kaupassa löytyykö se sieltä vai ei.
VastaaPoista