lauantai 30. heinäkuuta 2011

On se soma


Haaveeni ikiomasta kiikkutuolista toteutui, kun äitini soitti muutama viikko sitten eräältä ulkoilmakirpputorilta ja sanoi seisovansa oivan kiikkutuoliyksilön edessä. Osta, osta!, hihkaisin, enkä kiinnittänyt mitään huomiota seikkaan, että tuoli oli noin 500 kilometrin päässä. Onneksi ei äitinikään. Keinutuoli sidottiin auton katolle ja kuskattiin vanhempieni kotiin odottamaan siirtoa etelämpään.

Aika monen ihmisen apua tarvittiinkin, että kiikkutuoli saatiin olohuoneeseemme. Mutta se palapeli kannatti! Tykkään pienestä tuolista tosi paljon, ja voi että, kun siinä onkin hyvä istua.

Olin ehtinyt haaveilla kiikkutuolista (meillä päin sanotaan noin, vaikka keinutuoli kai se virallinen nimitys taitaa olla) jo tovin, mutta sopivaa ei tuntunut tulevan vastaan. Kannatti odottaa.


 Uuden kerroksen maalia se vielä kaipaa ja istuinpehmusteet. Punainen tyyny siinä jo olikin, mutta sen verran kulunut, että siitä piti luopua. Täytyy kaivaa ompelukone esille ja surauttaa uusi. Sitä ennen täytyy kuitenkin päättää väri: järkevä musta tai tummanharmaa vai pirteä punainen? Vai joku muu?

9 kommenttia:

 1. Kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin kaunis.

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon!
  Tosi sievä kiikkustuoli. Pirteän värinen päällys pitää olla, punainen olis just passeli

  VastaaPoista
 3. Oi miten suloinen! Voi näitä löytöjä. Miekin halluun. Kannattaisin myös jotain pirteää väriä, kiikkutuoli ei tarvitse seurakseen mitään järkevää, se on niin villi laite.

  VastaaPoista
 4. Ari: kiitti! Mustakin!

  Anonyymi: joo luulen, et sille värikkäämmälle tielle nyt lähdetään, kiitti rohkaisusta!

  Kaisa: kiikkutuoli on niin villi laite, tsih, ihanasti sanottu. Kyllä se sunkin kohdalle vielä osuu, usko vaan! En kinä löydä mitään täältä Hgistä, mutta kotiseudulta kylläkin. Tai sit äiti löytää ;)

  VastaaPoista
 5. Ihana! Maalaisin kreikansiniseksi :)

  VastaaPoista
 6. Ihana! Ja kiikkutuoli se on meilläkin, tai pikemminkin kiikkustuoli.:)

  VastaaPoista
 7. mahtava löytö! ja hauskan mallinen ku on tuommoset jännät jalakset eikä semmoset perinteiset. ja mitä pehmikkeisiin tulee, niin punanen ois aikamoisen hyvä!

  VastaaPoista
 8. Statisti: no en ehkä sentään niin radikaaliksi uskalla alkaa!

  Maija: taitais se s kuulua sinne väliin meidänkin murteella, mä vaan sanon kiikkutuoliksi.

  Ellu: kyllä nyt pisti meidän äiti parastaan. En olis ehkä itse tuollaista osannut etsiäkään. Myynnissä ol kuulemma ollut myös isompi, turkoosi kiikkutuoli. Kyllä mäkin alan vahvasti kääntyä sinne punaisen puoleen...

  VastaaPoista