sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Ranskalainen suklaakakku ja yllätysvieras


Olin lainannut ystäviltäni kakkuvuokaa. Lupasin palauttaa sen täytenä. Palauttajaiset pidettiin heidän ihastuttavalla siirtolapuutarhalla. Kakun kaveriksi ystävä poimi vadelmia puutarhan puskista.

Ennen kaakkua täytettiin tortilloja. Letun sisään kääräistiin mm. itse tehtyä salsaa, grillattua halloumia ja salaattia.

Sekä itsetehtyä juustokastiketta (cheddaria ja pieni loraus maitoa, kuumennetaan kattilassa), älyttömän hyvää.


Ja grillattua kesäkurpitsaa, sipulia sekä maissia.


Sitten pideltiin vatsoista kiinni ja huokailtiin tyytyväisenä.


Ja sitten kannettiin kakku pöytään. Ystävällä on keliakia ja koska en ole kovin kokenut gluteenittomien jauhojen käsittelijä, päätin tehdä kakun johon ei tule jauhoja laisinkaan. Jauhoja, varsinkin vehnää, kun pidetään muutenkin niin epäterveellisenä nykyään niin tää on tällainen terveyskakku :)


Ranskalainen suklaakakku
(ohje Hesarista)

200 g voita
200 g suklaata (70 %)
5 keltuaista
5 valkuaista
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl kidesokeria (laitoin 1 dl raakaruokosokeria)
 
Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Vatkaa keltuaiset ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää kidesokeri valkuaisvaahtoon vähitellen vatkaten. Sekoita voi-suklaaseos keltuaisvaahtoon. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto joukkoon. 

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, ja voitele vuoka hyvin, myös pohja. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla ritilällä 40–50 minuuttia. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

Meillä kaverina oli niitä vadelmia ja vaniljarahkaa. Ihan törkeän hyvää.


 Ja sitten alkoi kuulua pientä tuhinaa. Awwwww!


9 kommenttia:

  1. Ihania ohjeita ja loistavat valokuvat. Siili taisi tulla hyvän tuoksun perässä :) Terveyskakku täytyy testata, hih!

    VastaaPoista
  2. Namnamnam :)

    Kiitos, äitiliini. Ja juu testiin vaan, tekee ainakin hyvää mielenterveydelle! Ja kurveille.

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia ja mutakakkua,se on herkkua se!

    VastaaPoista
  4. Yaelian, kiitos! Kesällä kaikki kuvat näyttää kyllä sata kertaa paremmilta. (Ja ulkoilmassa syöty ruoka maistuu sata kertaa paremmalta) Ah.

    VastaaPoista
  5. Naminam! Hyvän näkönen kakku ja söpö kuokkavieras :)

    VastaaPoista
  6. Oikein herkkujen herrrrrrkku tämä suklainen unelma =o) Upeat kuvat!

    VastaaPoista
  7. Liinu ja Carita, kiitos! Kakku on vähäisten raaka-aineiden lisäksi myös siitä kätevä että helppo kuljettaa mukana vaikkapa piknikille.

    Ja säilyy jääkaapissa useammankin päivän. Jos sitä sattuisi jäämään yli.

    VastaaPoista