perjantai 15. heinäkuuta 2011

Oi ihana luomupiiri!

Nyt on pakastin (ja maha!) täynnä mansikkaa, ai että. Jytiksen tavoin en kuitenkaan kasvattanut niitä itse, vaan hankin mansikat luomuruokapiirin kautta. Ai että se onkin hyvä piiri. Tykkään tästä meidän uudesta asuinalueestamme tosi paljon, eikä tämä kyseinen piiri ainakaan tunneta vähennä.

Juhannukseksi hankittiin piirin kautta ruis- ja spelttileipää, sinappia, inkiväärimehua jne., ja nyt tarjoutui mahdollisuus saada luomumansikkaa varsin kelpo hintaan ja lähes kotiovelle tuotuna. Kyllä kiitos!


Mansikka on Tohmajärveltä Lähtelän tilalta. Ja maku on varsin hyvä, jotenkin metsämansikkainen. Ei me kyllä taideta enää ei-luomua ostaakaan. Ellu on muistaakseni hankkinut omat luomumansikkansa Nurmijärveltä. Ja täältä löytyy luomutiloja listattuna.

Jytis kyseli parasta mansikkareseptiä. Mulla se taitaa kallistua ihan näinkin yksinkertaiseen reseptiin: iltapäiväkahvit, vanilja(valkosuklaa)jäätelöä ja tuoreita mansikoita. Maistuu näin sadepäivänäkin.


Yksi juttu kyllä ihmetyttää. Viime kesänä meillä oli pakastin, joka on nykyistä yli puolet pienempi. Mansikkasesongin jälkeen se oli ihan tosi täynnä. Mutta miten se taas voi olla?! Mansikan määrä on sama. Mystistä.

8 kommenttia:

 1. Ah, miten ihania kuvia! Ja tuota ruokapiiri-hommaa on pohdittu täälläkin, kuulostaa kyllä mainiolta.

  Mutta sitä piti oikeastaan sanoa että ihan samaan lopputulokseen olen tullut mansikoiden kanssa, vaniljajäätelö on vaan ihan pettämätön kaveri. Kakkosena tulee lätyt. Niin ja jaetulla ykkössijalla: raakana suoraan laatikosta.

  VastaaPoista
 2. Joo, mansikka on niin kuvauksellinen!

  Mä oon iät ja ajat puhunut luomupiiristä, mutta tietenkään en saa mitään aikaiseksi. Tämä piiri tuli vähän kuin tarjottimella, tykkään.

  Meillä on sama TOP 3! Tai siis jaettu ykkössija plus kakkonen. Ei kannata kikkailla liikaa :)

  VastaaPoista
 3. ää, eihän satu kyseessä olemaan Herttoniemen luomupiiri josta aina silloin tällöin kuulee?

  pitäisi itsekin liittyä. jos huolivat.

  VastaaPoista
 4. Liina: sehän se! Laita meiliä meidän sähköpostiosoitteeseen, jos haluat ruokapiirin pitäjän meiliosoitteen. Kyllä sinne huolitaan :)

  VastaaPoista
 5. haa, pitääpä laittaa, kiitos!

  päättelen tämän myös tarkoittavan sitä, että jaat palavan rakkauteni tätä mahtavaa asuinaluetta kohtaan. en tajua, miten voin tykätä jostain mestasta näin paljon.

  VastaaPoista
 6. Kyllä, kyllä, kyllä! Ja se on aika paljon se, koska tykkäsin asua neljä metropysäkkiä keskustan suuntaankin ihan tosi paljon, mutta täällä tykkään asua vieläkin enemmän. Hui!

  VastaaPoista
 7. Peukku sekä mansikoille, luomuruokapiirille että asuinalueelle! (Jos eräs asuinkumppani saisi päättää, mekin muutettaisiin tulevaisuudessa sinne. Mikä ettei.)

  Me käytiin viime kesänä poimimassa vadelmia joltain luomutilalta pienen automatkan päästä Helsingistä (olisko ollut Lohjalla tai Nummelassa?). Herkkua olivat nekin, toivottavasti sama reissu onnistuisi tänäkin kesänä.

  VastaaPoista
 8. Maija: tänne vaan! Vadelmareissu kuulostaa kivalta, toivotaan et toteutuu tänä kesänäkin!

  VastaaPoista