tiistai 13. syyskuuta 2011

Lantturanskalaiset ja seesam-valkosipulidippi


Mulla taitaa olla joku ruokaan liittyvä telepaattinen yhteys Ruokahommia- blogin Jannaan. Tuntuu että samat ainekset ja ideat pyörivät meidän lautasilla ja blogista löytyy aina jotain testattavaa. Kuten nämä lantturanskalaiset tai lanskikset, tuttavallisesti. Ihan älyttömän hyviä. Kuten myös alla oleva seesam-valkosipulidippi, sitä onkin tehty jo useampi satsi. Suosittelen!

Lantturanskalaiset

1 isohko lanttu (tule pellillinen)
oliiviöljyä
puhdistamatonta merisuolaa
mustapippuria
paprikajauhetta (käytin valmista taco-mausteseosta, todella jees)

Leikkaa kuorittu lanttu ranskalaisten muotoisiksi pötköiksi. Pane lantut kulhoon. Sekoita mausteet ja öljyt keskenään ja kaada seos lanttujen päälle, sekoittele. Levittele lantut uunipellille ja paista 225 asteessa kypsiksi ja rapsakoiksi.



Seesam-valkosipulidippi
reilu ruokalusikallinen luomuseesaminsiemeniä
2 pientä luomuvalkosipulinkynttä
puhdistamatonta merisuolaa
pikku ripaus raakaruokosokeria
mustapippuria
liraus sitruunamehua
2 dl paksua kreikkalaista jogurttia
Murskaa valkosipulinkynnet ja paahda murska seesaminsiementen kanssa kuivalla pannulla. Kun ovat saaneet väriä pintaan, sekoita jugurttiin, mausta, sekoita ja maista. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Kiitos Janna, taas.

9 kommenttia:

  1. Hei!
    Kauakohan noi lanskikset suunnilleen ois uunissa? ...siis sellanen ympäripyöree arvio... :)

    VastaaPoista
  2. Moi!
    Vitsi mä en kattonut yhtään, mutta ehkä jotain 20-30 min. Sitten kun pötkylät alkaa saada väriä reunoihin niin kannattaa maistaa.

    VastaaPoista
  3. Oon samaa mieltä telepatiasta - oon useimmiten _aina_ ihan liekeissä kun julkaiset jonkun uuden reseptin! :)

    Sun lanskikset on paaaaljon autenttisempia kun mun kökkänät. Tosi söpöjä! Toi dippi on kyllä herkkua, minkähän kaiken kanssa sitä vois vedellä?

    VastaaPoista
  4. Hitto, miten ovelan kuuloiset ovat lantturanskalaiset! Noita on kyllä aivan pakko kokeilla viikonloppuna!! Kiitos hyvästä vinkistä =o)

    VastaaPoista
  5. Joo, testatkaa! Toi taco-mausteseos on kyllä tosi kätevää (löytyy nachojen ja salsojen luota), sopii kaikkeen maustamiseen ja dippijauheeksi.

    Janna, me varmaan pärjättäis ruokamaailman tuttu juttu -kisassa :) Kalan kanssa dippi sopii ainakin hyvin ja pitaleivän väliin visioin sitä myös. Mahtava se paahdettujen seesaminsiementen maku.

    VastaaPoista
  6. Niin pärjättäis! :) Joo, se on ihanan koukuttava se paahdetun seesamin maku! Tulee vähän mieleen popcorn, ehkä. Teen viikonloppuna pitafalafel-hommia, vois ehkä tehdä tota tököttiä sinne sisään. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  7. Mä ehkä en lähtis teikäparia vastaan Aliaksessa.

    VastaaPoista
  8. Merituuli, hmm, ruokabloggaajien Aliaskisat alkoi kieltämättä jotenkin kutkuttamaan..

    VastaaPoista