tiistai 27. syyskuuta 2011

Punajuuriletut


No tällainen tuli vastaan Maku-lehden sivuilta kun etsiskelin jotain kevyttä iltaruokaa. Ohjeessa kehotettiin paistamaan letut pienellä pannulla, olisivat varmaan pysyneet paremmin koossa. Mutta maistuvia olivat lettuset! Olen jo pitkään halunnut tehdä blogiin osion "ruma mutta hyvä". Nää olisivat menneet sinne.

Punajuuriohukaiset ( 4 annosta)

450 g punajuurta (keitettynä)
5 dl kevytmaitoa
2 munaa
3 dl grahamjauhoja
200 g rasvatonta raejuustoa
1 rkl tuoretta timjamia (kuivatullakin pärjäsi)
suolaa
mustapippuria

Raasta kypsät, kuoritut punajuuret hienoksi raasteeksi. Sekoita maidon joukkoon raaste, munat, jauhot ja puolet raejuustosta. Mausta taikina ja anna turvota puolisen tuntia. Paista taikinasta pinnoitetulla ohukaispannulla lettuja ilman rasvaa (vähän kyllä laitettiin oliiviöljyä). Mausta loppu raejuusto yrteillä ja tarjoa ohukaisten kanssa.

 

4 kommenttia:

  1. Tein samoja lettuja viime viikolla. Taikina on punajuuriraasteen takia hyvin haurasta ja vaikka paistoin ohukaispannulla taikinaa kerkesi kulua noin puolet ennen kuin ulkonäkö alkoi vastata ohukaista. :D
    Mutta erittäin hyviä lettuja, suosittelen kaikille !

    VastaaPoista
  2. Okei, no kiva kuulla etten ollut ainoa jolla meni letut vähän köntsiksi :) Mutta joo, makuhan oli oikein mainio, mietin että toimisikohan paremmin pannukakkuna.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Pannukakku kävi myös minulla mielessä. Ainakin säästäisi hermoja. :D

    VastaaPoista