perjantai 28. syyskuuta 2012

Ruotsalainen omenakakku


No vielä yksi omenajuttu! Tässä kuussa makumatkalla suunnataan omenoiden innoittamana Ruotsiin. Kun bongasin tämän skoonelaisen omenakakun reseptin, se kuulosti niin erikoiselta etten malttanut pitää näppejäni erossa. Siis saaristolaisleipää ja omenasosetta. Vähän niinkuin skandinaavinen bread pudding.

Ja makukaan ei ollut ollenkaan hullumpi, suositellaan erityisesti mämmin ja muiden maltaisten herkkujen ystäville. 



Skoonelainen omenakakku
(resepti osoitteesta MTV3.fi)

5 dl raastettua saaristolaisleipää (käytin 300g paketin Must Leibää)
5 dl sokeroimatonta omenasosetta
3 dl sokeria
75 g voita
(tomusokeria)

Itse käytin sokeroitua omenasosetta ja noin 1 dl sokeria leipämuruihin, ei ollut ainakaan liian makeaa.


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä vuoka leivinpaperilla tai voitele reunat. Raasta leipä. Sekoita leivänmurut sokerin kanssa ja levitä seosta pohjalle pieni kerros, niin että pohja peittyy. Levitä sen päälle omenasosetta parin sentin kerros ja vuorottele kerroksia, kunnes päällimmäiseksi tulee paksuhko kerros leipä-sokeriseosta. Tulee veikeä lasagnehenkinen lopputulos.



Tiputtele pinnalle kunnolla voinokareita ja paista kakkua uunissa 35 minuuttia. Pinnan kuuluu olla rapean rouskuvaa.  Puuteroi halutessasi kakun pinta tomusokerilla ja tarjoile kylmän vaniljakastikkeen kera. Linkin takaa löytyy ohje myös itsetehtyyn kastikkeeseen, mä laiskottelin ja käytin kaupan tädin kastiketta. Jätski olisi myös ollut mahtava kaveri.

Smaklig måltid!

6 kommenttia:

  1. Tästä tulee vähän semmonen yesbutnobutyesbutnobutyesbutnobutyes-fiilis, pitää siis vissiin testata :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, I know the feeling!! Mä päädyn aina just testaamaan kaikkea epäilyttävää, välillä hyvillä, välillä huonoilla lopputuloksilla. Mutta kyllä tää meni positiivisen puolelle! Mutta vaatii sen vaniljasoosin tai jätskin.

      Poista
    2. Joo siis itsehän en ole mämmin suuri ystävä mutta saaristolaisleivän kylläkin. Siihen kun yhdistää Kivistön pihan happamat omput niin säilyy se hapanimelän tasapaino. Luulisin. Ja Marin keittämää vaniljasoosia kylkeen, ah.

      Poista
  2. jaahas, vai tämmöstä on ruotsissa syöty vuoskaudet eikä myö oo tiedetty mitään. aika jännä. pitäisköhän kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Oho, tätä täytyy ehkä itsekin testata!

    VastaaPoista
  4. Testiin vaan! Eilen syötin tätä uudelle testiryhmälle, yhteisarvio oli että vähän outoa mutta hyvää, maltaista ja jännää.

    VastaaPoista