tiistai 4. syyskuuta 2012

Suklaa-kikhernekeksit

No nyt löytyi niin kreisi suklaakeksien ohje, että pakko oli ruveta leipomaan hetipaikalla. Kaikkia aineksia sattui olemaan kaapissa ja tekoprosessi oli maailman helpoin, joten aika nopeasti pääsi näitä jännittävyyksiä maistelemaan!

Jännitävän näistä kekseistä tekevät kikherneet. Kyllä vaan. Lisäksi taikinaan muussataan mm. maapähkinävoita. Mutta ei lainkaan jauhoja! Ja silti niistä tulee keksejä. Ehkä etäisesti terveellisen makuisia, mutta pähkinäisiä suklaakeksejä silti. Olen hämmentynyt. Täytyy varmaan maistaa vielä yksi.  



Tein alkuperäiseen reseptiin muutaman pienen muutoksen: vaihdoin hunajan agavesiirappiin, vaniljasokerin vaniljaan ja jätin suolan pois. Käyttämäni kikherneet tulivat purkista, ja niihin oli lisätty suolaa. Siispä huuhtelin ne hyvin ja liotinkin hetken aikaa, että ei vallan tulisi suolapaloja näistä. Ei tullut.

Mutta tässäpä tämä resepti sellaisena kuin itse sen toteutin. Suosittelen testaamaan! Mää meinaan seuraavaksi lykätä johonkin makeaan leipomukseen jotain papuja. Hmm.

Suklaacookiet (8-10 isoa, itse tein 16 pientä)

1½ dl kikherneitä, keitettynä/purkista ja huuhdeltuna

¾ dl maapähkinävoita
½ dl agavesiirappia
½ tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
50 g tummaa suklaata karkeina paloina
1 rkl tummaa kaakaojauhetta 

Laita kaikki ainekset paitsi suklaa astiaan ja jauha tasaiseksi massaksi yleiskoneella tai sauvasekoittimella. Lisää suklaapalat ja sekoita käsin tasaiseksi.

Pyörittele taikinasta sopivan kokoisia kiekkoja ja paina hieman litteämmiksi halutessasi. Asettele cookiet leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes cookiet ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä pellillä ainakin 10 minuuttia, etteivät keksit murru siirrettäessä.

13 kommenttia:

  1. Ei ole yhtään kreisi ohje,sillä minä olen esim.kakuissa käyttänyt kikherneitä ja ihan hhyvää oli.Mutta kaikkein eniten tykkään adjukipavuista suklaakakussa,nami!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, jotain papujuttuja täytyy kyllä testata seuraavaksi!

      Poista
    2. No musta kyllä kuulostaa ihan kreisiltä, mutta mahtavaa että testasit ja mieletöntä että papuja voi käyttää leivontaan! Ellu, papukakku pikkujouluihin!

      Poista
    3. diili! mutta muistakko jytis ku siellä koreassa oli papuja kaikissa makeissa jutuissa? se ykskin mieletön pavuista tehty kräämi muffinssien päällä. harmi, että eivät suostuneet paljastamaan reseptiä!

      Poista
    4. Ainiin!! No en muistanu. Joo papukräämi tuotekehittelyyn!

      Poista
  2. Pakko tehdä. Ihan järjettömiä :D Mutta eikö pieni suolaisen häivähdys voisi tehdä hommasta vielä kiinnostavamman?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, ehdottomasti kannattaa lisätä ripaus suolaa, jos kikherneissä ei sitä ole. nuo purkkiversiot (gogreen) olivat sen verran suolaisia, että lisää suolaa olisi ollut liikaa suolaa. mutta ei kun leipomaan! :)

      Poista
  3. Intialaisissa makeisissahan käytetään usein kikherne- eli gramjauhoja. Kolmas nimikin on mut sitä en muista. Eli why not!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu, jauhoja minäkin olen käyttänyt, mutta en ollut tullut ajatelleeksi varsinaisten kikherneiden käyttöä tähän tapaan. miten sitä onkin niin kaavoihinsa kangistunut.

      Poista
  4. Samantapaista ohjetta olen pyöritellyt mielessäni! Nam, varmasti hyviä päiväkahvin kaverina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä, toimii niin päiväkahvin kuin iltateenkin kera!

      Poista
  5. Hei ja ihanaa, että kokeilit näitä! Nää on kyllä sangen hyviä, juuri mahtavasti kiteytetty tuo "ehkä etäisesti terveellisen makuisia, mutta pähkinäisiä suklaakeksejä silti" :-) Löysin sattumalta ensi kertaa blogiinne ja olen myyty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no kuule, määkin löysin sattumalta sun blogiin eilen, ja se oli menoa se! haluaisin kokeilla kaikkia reseptejä! just sopivassa suhteessa terveellisiä mutta herkkuja. piti tulla tämä kertomaan sinne sun tontille, mutta ehdit ensin tänne :)

      Poista