perjantai 7. syyskuuta 2012

Sienipiirakka



Siinä missä muut ovat painelleen sienimetsään, minä painuin pakastimeen kaivelemaan viime syksyn sieniä. Sain saaliiksi mustia torvisienia, ah.

Pohjan ohjeen nappasin Ellun aiemmin bloggaamasta kasvispiirakasta. Ja tulipa muuten todella hyvä ja maukas piirakka! Yllätyin.





Sienipiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä
n. 1dl maustamatonta (soija)jugurttia
(0,5 dl vettä, jos liian kiinteää)

Päälle:
n. 1 litra mustia torvisieniä
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
0,5 tl jauhettua mustapippuria
1 tl timjamia
3 tl tummaa balsamicoa
1 tl sokeria

1 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
parmesania

Sekoita pohjan ainekset piirakkavuoassa (lempikikkani!) ja taputtele taikina reunoille. Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä. Kuullota pilkottu sipuli ja murskattu valkosipuli. Lisää puhdistetut (pakastetut) torvisienet pannulle ka paista kunnes liiat nesteet ovat haihtuneet. Mausta. Sekoita kermaviili ja munat keskenään ja yhdistä sieniseokseen.

Kaada seos pohjan päälle ja raasta päälle parmesania. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.


Black trumpet, I am your father!



11 kommenttia:

  1. Mustatorvisienpiiras - mmm!

    Ompas kätevä idea sekoittaa taikina piirasvuoassa - kiitos vinkistä! Säästää sekä tiskiä että vedenkulutusta.

    Työpaikalla on LEAN käytössä tuomassa tehokkuutta ja etsitään kovasti oikoteitä konttoribyrokratian keskelle. Herkusta & Koukusta löydän LEANiä omaan keittiöön!

    Hyvää alkavaa viikonloppua toivotellen ;-)

    VastaaPoista
  2. Oi sienipiirakkaa! Mullakin on tuolla jossain kuivattuja torvisienia. Pitanee kai kaivaa esiin. Ja toi lasta on kylla aivan paras! :D

    VastaaPoista
  3. Röhönauru tuosta viimeisestä kuvasta! Ja ihana piirakka, kaikkea muuta on tässä sienistä kokattu mutta tämä klassikko on päässyt unohtumaan.

    VastaaPoista
  4. Mistä oot tilannu noin hienon paistolastan? :D

    VastaaPoista
  5. Sairaan mageeta lastaa ihailen minäkin eli mistä ostit ja mitä maksoi?

    (kyllä tuo piirakkakin vaikuttaa hyvältä)

    VastaaPoista
  6. Kiitos viesteistä! Koomista on se että mustaa torvisientä kai kutsutaan myös nimellä death trumpet, sopisi sekin teemaan :) Ja siis tuon hienon lastan olen saanut ystävältä Amerikasta tuliaisena, joten en valitettavasti osaa auttaa! Mutta luulisi että jostan nettikokkipuodista löytyisi. Tiedustelen vielä jospa ystävä muistaisi.

    Ja jesh, sienipiirakkaa vääntämään kaikki! Meinaa välillä just nää klassikot unohtua kun innostuu kaiken maailman uusista tuulista.

    VastaaPoista
  7. Repesin tuosta lastasta ja sen spiikistä!

    VastaaPoista
  8. Pakko oli heti kommentoida lastaa kun huomasin, mulla on samanlanen! Se on ihan huikee ja aina saa huomiota osakseen :) Tuliaisena jenkeistä mullakin, William & Sonomalta ostettu! Ihan huippu!

    VastaaPoista
  9. Voi että on hyvännäköinen piiras! Tässähän tulee nälkä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tää ruokablogien pahin ongelma :) Kävin just kuolaamassa sun punaherukkapiirakalle, nyt niin hirveä makean piirakan himo että lähtee järki!

      Poista