maanantai 10. joulukuuta 2012

Joulukalenterin luukku 10: sienimureke


Yleensä tuoreilla yrteillä saa tehtyä ruoasta ihan kivan näköisen. Nooh, tätä sienimureketta ei olisi pelastanut edes koko puska.



Ajattelin siis tehdä tällaisen sienimurekkeen, uudessa Pirkka-lehdessä oli resepti. Olisi varmaan kiva joulupöydässä.  Eikun ei. 



Ihan orjallisesti noudatin ohjetta. Paitsi että haaparouskut vaihdoin suolasieniin. Ja pidin tätä yli puoli tuntia pidempään uunissa, koska vaikutti löysältä. Laitoin sen sitten vielä yön yli jääkaappiin, jospa se siellä hyytyisi. Ei hyytynyt.


Vasemmalla voitte nähdä millainen se oli lehdessä, oikealla taas millainen läjä lörahti mun uunivuoasta ulos.



Ja innokkaimmat joulukalenterin ystävät saattavat tässä kohtaa jo muistella että eipä ole ensimmäinen kerta kun mulle käy näin. Täällä hieman vastaava tapaus kahden vuoden takaisesta kalenterista.


Joululaulu lohdutukseksi.

15 kommenttia:

  1. no mutta hei, olihan se hyvä, että jouluruokamoka sattui jo tässä vaiheessa valmisteluja. nyt teidän joulupöydässä on sitten vaan toinen toistaan onnistuneempia kokkauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Joo jouluksi taidan tällä kertaa valita jo hyväksi havaittuja reseptejä..

      Poista
  2. Klassikko siis jo syntyessään! Pitäähän näitä yksi jouluun saada. Mites maku, vaikuttiko siihen?

    Viime vuonnahan tällainen oli mun kyhäämä vegaaninen juustokakku, joka oli vanukashyytelökeitos-muodossa jo ennen kuin ehdin bussipysäkille: http://herkkujakoukku.blogspot.fi/2011/12/joulukalenterin-luukku-18.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee mulla itseasiassa tuli just toi kakku mieleen :) Maku vastasi ulkonäköä. Kerma-tuorejuustomössö. Vähän niinkuin raaka piirakan täyte.

      Poista
  3. Ou nou! Onneks tosiaan testailit ennen aattoa.. mäkin yritin eilen leipoa niitä cantuccineja, mut ohjeessa oli jotain häikkää ja pieleen meni - jos lohduttaa!

    VastaaPoista
  4. No mutta ekan kuvan timjami on ainakin tosi nätti! Miltäs tuommoinen mureke muuten maistuu, onko hyvää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, ei ollut hyvää. Siis ainakaan toi mun versio. Mutta oon kerran tehnyt tosi hyvän papumurekejutun joulupöytään, siihen tuli voitaikina päälle ja kulki nimellä kasvissyöjän kinkku. Taidan tehdä sitä tämän sijaan, ohje on täältä: http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/kasvissyojan-kinkku

      Poista
  5. Sori, pakko oli nauraa :D. Tulee ihan mieleen mm. meitsin epäonniset piparipopsit, joista on tulossa joulukalenteripostaus jossain vaiheessa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En malta odottaa :D

      Kun säännöllisin väliajoin menee homma persiilleen niin muistaa arvostaa niitä onnistuneita kokeiluja !

      Poista
  6. Mun mielestä toi eka kuva on oikein kaunis, että onhan siitä yrtistä hyötyä! :D

    VastaaPoista
  7. Samaa reseptiä olin vähän suunnitellut testaavani jouluksi. Mikähän olisi vinkki kokeilijoille? "vaihda reseptiä" vai onko Pirkalla mitään toivoa? :)

    VastaaPoista
  8. Minullakin on ollut haasteita lihapateen kanssa tässä vähän aikaa sitten - onko nyt epäonnistuneiden pateiden joulukuu ?

    VastaaPoista
  9. Oliskohan reseptissä ollut jokin virhe? Ei olis ensimmäinen kerta kun ainesten määrät on virheelliset tai joku tärkeä ainesosa on puuttunut lehdessä olleesta luettelosta kokonaan. Ensivilkaisulla reepti on kuin jonkinlainen vuoassa paistettu sienimunakas.

    VastaaPoista