perjantai 22. kesäkuuta 2012

Puolalainen (aivan mahtava) kurkkukeitto


Witajcie!

Ruokamatka jatkuu ja kesäkuussa suunnataan jalkapallon EM-kisojen kunniaksi Puolaan! Kävin Puolassa toissakesänä ja maa yllätti minut täysin tarjoamalla huikean hyvää kasvisruokaa. Ajattelin aluksi että tekisin itse pierogeja, puolalaisia ravioleja, mutta sitten vastaan tuli tämä kurkkukeiton resepti. Muistan nähneeni tämän usealla ruokalistalla, mutta en koskaan tilannut. MIKSEN? Aivan törkeän hyvää. Testatkaa! Maistuu kesälle.

Alla oma sovellus Coffee & Vanilla -blogin reseptistä.

Puolalainen kurkkukeitto

1 litra kasvislientä
250g uusia perunoita
1 porkkana
1 palsternakka
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
3 maustekurkkua
1 dl kermaa
suolaa, pippuria, kurkumaa
tuoretta tilliä

Raasta porkkana ja palsternakka isolla terällä. Kiehauta kasvisliemi ja lisää siihen 1 tl kurkumaa. Lisää pestyt, puolitetut uudet perunat sekä porkkana- ja palsternakkaraaste liemeen ja keitä 15 minuuttia.

Sillä aikaa sulata nokare voita paistinpannulla. Kuullota siinä silputtu sipuli sekä valkosipuli. Kuutioi maustekurkut ja lisää pannulle. Paista kunnes nesteet ovat hävinneet ja lisää kurkku-sipuli-seos kattilaan. Ota muutama desi lientä eri kippoon ja sekoita kerma siihen. Tämä kuulemma estää kerman saostumisen. Lisää kermaseos keittoon, anna kiehahtaa ja leikkaa reilusti tuoretta tilliä päälle. Maista ja lisää suolaa ja pippuria jos tarve. Valmis!



Keitto ei kyllä ole parasta kisakatsomoruokaa (läikkymisvaara, juu nou), mutta hyvää vaihtelua nachoille, joita mennyt kisojen aikana jotenkin ihan kamalasti. Mutta oivallista juhannusruokaa tämä on! Leppoisaa keskikesän juhlaa kaikille!


9 kommenttia:

  1. Beautiful photos, I'm glad you enjoyed the soup :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh yes, it was excellent! Thank you for the recipe!

      Poista
  2. Herkulliselta kuulostaa ja näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihmeessä testaamaan! Mä veikkaan että tulee tehtyä tänä kesänä useammankin kerran. Vähän niinkuin kesäkeitto with a twist :)

      Poista
  3. Hei joo, joskus repäisin vastaavan ohjeen muistaakseni Hesarista, on pitänyt kokeilla. Hyvä kun muistutit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä mietin kun tää vaikutti tutulta että onko ollut Hesarissa tai jossain vastaava. Mutta joo koita ihmeessä, tää on yllättävän hyvä, testimaistajakin oli äimistynyt.

      Poista
  4. Miljoonasata kiitosta tästä! Minä inhoan herkkukurkkuja ja mies saa vilunväristyksiä kaikista kurkkusäilykkeistä, vaan niinpä äsken piti nuolla lautaset. Listan ulkopuolelta lisäsimme joukkoon hieman smetanaa. Oih ja voih, rakastetuimpien reseptien listalle meni!

    VastaaPoista
  5. Testasin tätä tänään, hyvin maistui koko soppa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Ja hyvä kun muistutit tämän olemassaolosta, pitääpä tehdä taas itsekkin, hyvä kesäkeitto!

      Poista