maanantai 18. kesäkuuta 2012

Vohvelikankaan (mahdollinen) paluu

Muistatteko ala-asteen käsityötuntien ehdottoman suosikin, vohvelikankaan? Minä en muistanut ennen kuin vauva sai lahjaksi näin hienon pyyhkeen.


Mahottoman nätti! Ei liene sattumaa, että sen on taiteillut käsityönopettajana toimiva kaveri.

Äitin varastosta löytyi myös tämmöinen pussi, joka nimikirjaimista päätellen on Hannan tekosia.


Pussi on muistaakseni toiminut ala-asteella liikuntavaatteiden säilytyspussukkana. Vai keskeneräisten käsitöiden? Aika kiva väritys siinä joka tapauksessa! (Hanna, pussi odottaa mökillä, mikäli haluat nostalgisoida.)

Nyt sitten kovasti innostaisi ostaa palanen vohvelikangasta ja pujottaa parsinneulaan iloisen väristä lankaa. Mutta kun en oikein keksi mitään järkevää käyttöä tuleville epäilemättä todella hienoille tuotoksilleni! Keksittekö muita mahdollisuuksia kuin pyyhkeet ja pussukat?

Ps. Kahden suora -blogi ennustaa, että vohvelikangas on seuraava pärekori. Erittäin paljon mahdollista!

14 kommenttia:

 1. Moikka!
  Meillä tyttö teki koulussa pannulapun (jota en sitten ole raaskinut käyttää, kun oli niin mahdottoman kaunis ja siististi tehty ;o)
  Kassi (vuori kannattaa laittaa), hiuspanta.

  Kyllä näitä löytyy, sormet alkoi syyhytä...
  topukka

  VastaaPoista
 2. Meilta loytyy keittipyyhkeena seka kylpyhuoneen lattialta maton/pyyhkeen virkaa toimittaen,

  VastaaPoista
 3. Laudeliinoja olivat tehneet eskarissa. Mikä periaatteessa on kuin pyyhe, mutta kuitenkin...

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis vauvalahja! Laudeliinoja minäkin laitoin tyttäret tekemään, oppimismielessä.

  VastaaPoista
 5. Miten voisin unohtaa vohvelikankaan :) Ja kyllä tuo liikuntapussukkana oli ainaki mulla. Ruokaliinojahan tehtiin myös. Vauvalle ehkä ruokalapuksi, vai liekkö hankala ku aina saa viiä pesuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no kyllä määki muistelin, että liikuntapussuka. voishan sitä nytkin tehä vastaavan jumppavaatteille, herättäis varmassti ansaittua ihastusta motivuksen pukukopissa :)

   Poista
 6. Meillä tarhassa lapset vieläkin ompelee vohvelikankaasta kirjanmerkkejä, leipäkoriin pikkuliinoja, penaaleja, neulatyynyjä.. Lasten mielestä on hauskaa kokeilla erilaisia kuvioita ja kaipa tuo harjoittaa monia tarpeellisia taitojakin :) Tintti

  VastaaPoista
 7. Ihana lahja vauvalle! Minulla ei tule muita sovelluksia juuri nyt mieleen, mutta vohvelikangaspyyhkeet ovat kyllä mainioita. Meillä on niitä käytössä monta. Varsinkin reissussa tai uimarannalla näppäriä, kun kuivavat niin nopeasti.

  VastaaPoista
 8. laudeliinat, patalaput, ruokalaput, leipäkorin liinat ja ne pyyhkeetkin, löytyyhän sitä vohvelikankaalle käyttöä! kiitos vinkeistä! ensitilassa täytyy tarkistaa kangaskaupan vohvelikangasvalikoimat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkkaapa sit, jos löytyy kivoja värejä! Meillä vain pinkkiä ja turkoosia, jotka ovat miehen valitsemia. Mun makuun olis enemmän sellaiset keltaiset ja vihreät jne.

   Poista
 9. Vanhoja postauksia luen, ku se loma oli. Eikä toi mikään liikuntapussukka ollut, vaan kästyöpussi. Mutta liekö sattumaa, mäkin aloin yhtenä päivänä miettiä vohvelikankaita. Oli ulkomailla meinaan ihan hotellipyykeinä (joskin vaan ihan kirjomattomia, valkoisia). Kivoja oli nekin. Tuli mieleeni, että voisi tehdä eri väreistä vaikka tilkkupeiton, ja kirjoa sen. Vaikka vauvalle viltiksi!

  - marika

  VastaaPoista
 10. Ideoita vohvelikankaan ompeluun ja kirjontaan löytyy kirjasta Vohvelikirjonta (2011, Karisto), kirjastoissa ja kirjakaupoissa.
  Merja Holli,
  kirjan kirjoittaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos vinkistä, täytyypä etsiä kirja käsiin!

   Poista
 11. kirjastosta kannattaa lainata aino ollilan kirja nimeltä vohvelitöitä.

  VastaaPoista