keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Kuusenkerkkäsiirappi-omenamuffinssit

Saatiin lahjaksi purnukallinen kuusenkerkkäsiirappia. En ollut ennen sitä maistanut, mutta hyvältähän se maistui. En oikein keksinyt sille mitään innovatiivista käyttötarkoitusta (kaalilaatikkoa kokeilen vielä!), joten siirappia päätyi ensimmäiseksi muffinsseihin. 

Muffinssit ovat turvaleivonnaiseni: onnistuvat yleensä aina, ovat nopeita ja helppoja tehdä ja pakastaa, en tarvitse niiden tekemiseen enää reseptiä ja taikinaan voi aina upottaa kaikenlaiset marja-, suklaa-, hillo- ja muut herkkujämät. Hyviä tuli näistäkin, kuusenkerkkäsiirappi ja omena olivat aika toimiva yhdistelmä. Tällä kerralla kirjasin ainesosamäärätkin ylös, joten kerrankin saan muffinssireseptin oikein jakoonkin asti. 

Vinkkejä siirapin muistakin käyttötarkoituksista otetaan vastaan!



Kuusenkerkkäsiirappi-omenamuffinssit


14 kpl

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1 dl öljyä
1 dl omenasosetta
1 dl omenamehua
1 dl kauramaitoa
0,5 d kuusenkerkkäsiirappia

pinnalle:
1 omena
kuusenkerkkäsiirappia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja öljy, omenasose, omenamehu, maito ja siirappi keskenään. Lisää nesteet jauhoseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Kuori ja pilko omena ohuiksi viipaleiksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja asettele muffinssien päälle omenaviipaleita. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valuta muffinssien päälle kuusenkerkkäsiirappia ennen tarjoilua.

9 kommenttia:

  1. Sun muffinssit on kyllä maailman parhaita, joten reseptistä suuri kiitos! Kuusenkerkkäsiirappi on mulle uusi tuttavuus, joten mihinkähän se sopis..? Jäätelöön nyt varmaan ainakin. Kuinka innovatiivista!

    VastaaPoista
  2. Lettuihin sopii myös oikein hyvin :)

    VastaaPoista
  3. Muistelen, että meillä oli lapsena kotona kuusenkerkkäsiirappia, jota käytettiin yskänlääkkeenä/flunssan hoitoon. Ja muistelen jopa, että se oli jotenkin pahaa. O.O Mutta ehkä se oli vaan tuo konteksti. :D

    VastaaPoista
  4. Hmm, kiinnostavaa, enpä ole ikinä maistanut. Ja todella herkulta kyllä kuulostaa! Meille puolestaan ajautui jostain purkki mustikkahunajaa, mahtavan makiaa, sitähän voisinkin hyödyntää samalla tavalla.

    VastaaPoista
  5. jäätelön ja lättyjen kanssa siirappia on jo testattu, hyvin sopii! niin mielellään kuin niitä söisikin joka päivä, niin ehkä täytyy kuitenkin kehitellä myös joku vähän terveellisempi siirappiresepti... ja lääkkeeksi täytyy syysflunssan varalle säästää vähän myös!

    VastaaPoista
  6. Puolella desillä soodaa saattas tulla melko tymäkät muffarit... Oiskohan 0,5 tl sopivampi määrä? ;)

    VastaaPoista
  7. tässä hyvä vaihtoehto, kuusenkerkällä maustettu vuohenmaitojogurttijäätelö
    http://lautasella.blogspot.fi/2011/07/kuusenkerkkalla-maustettua.html

    VastaaPoista
  8. Kuusenkerkkäsiirappi on myös mahtavaa kaura- tai soijajäätelön kanssa :)

    VastaaPoista