maanantai 17. joulukuuta 2012

Joulukalenterin luukku 17: Pikkujoulut

Niin kauan kuin olemassa on ollut Herkku ja Koukku, olemme myös järjestäneet pikkujoulut. Viiden vuoden aikana juhlan toteututus on jonkin verran vaihdellut, mutta pysyvää on ollut herkuista notkuva pöytä. Niin tälläkin kertaa.

Kaikkia reseptejä en edes yritä kirjoittaa tähän, hyvä kuin muistan menun. Mutta suurin piirtein tällainen oli nyyttäripöytämme tänä vuonna.


Pikkujoulumenu sisälsi ainakin seuraavia ruokia:
- sienisalaattia
- thai-henkistä salaattia, jossa oli myös punajuurta ja kvinoaa
- vihersalaattia, jossa oli appelsiinia, macadamia-pähkinöitä ja granaattiomenoita
- ainakin kolmea erilaista pasteijaa
- Chocochilin huippuhyvä Shepherd´s pie linsseistä (ilman selleriä)
- helppo ja nopea viikunaleipä (ohje kirjasta Leivo itse hyvää leipää)

Jälkiruokapuolella naposteltiin muun muassa:
- suklaapähkinöitä
- ihanan kuohkeita omena-tuorejuustopullia (vegaanistettuna)
- bataattisuklaakakkua



Juhlajuoma oli muun muassa kuplivaa, mutta yhden vinkin haluamme ehdottomasti jakaa. Jo vuosia sitten, ennen kuin koko Herkkua ja Koukkua taisi olla olemassakaan, keksimme tällä samalla kaveriporukalla mainion joulunalusdrinkin: karvapiparin! Siihen tulee loraus Becherovkaa ja loput Tonicia. Yhdistelmä on karvas ja piparinen, siitä nimi. Suosittelemme maistamaan!


Ja oli meillä pukkikin, joka jakoi hienoja kierrätyslahjoja kaikille niille, jotka olivat olleet kilttejä. Luonnollisesti paketin saivat kaikki. Kierrätyslahja on hyvä tapa antaa eteenpäin jo kotoa löytyvä lahja, jota ei itse enää tarvitse. Omasta paketistani löytyi muun muassa supertyylikkäitä piparkakkumuotteja vuosikymmenien takaa sekä ihanat suklaalusikat, nam!

Kesken iltaa teemaa hieman muutettiin, koska seurueessamme oli yksi, joka oli karannut salaa naimisiin. Pitihän ne polttarit järjestää, vaikka sitten jälkijunassa! Askarteluhengessä edettiin, tässä pari esimerkkiä.




Onnea vielä asianosaisille! Teillä on tänä vuonna ainakin huiput joulukoristeet! Kaikille kerholaisille kiitos kivasta illasta ja Hannalle vielä kiitos kuvista. Olispa jo ensi vuoden pikkujoulut!

EDIT: Juhlien soundtrack meinasi unohtua (yritin aktiivisesti unohtaa), mutta Ellu onneksi muistutti. Kuunnelkaa itse, mutta muistakaa, että teitä on varoitettu!

12 kommenttia:

  1. Ihailtavaa yhdessä tekemisen meininkiä!Iloista joulun odotusta kaikille Herkku ja Koukkulaisille toivottelee vinttimummu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olimme itsekin aivan riemastuneita illan päälle tapahtuneista yhteisaskarteluista. Useimmiten kerhossa jokainen neuloo (tai puuhastelee jotain muuta) itsenäisesti, joten tällainen ohjattu toiminta oli mukavaa vaihtelua.

      Hyvää joulun odotusta myös sinulle, vinttimummu!

      Poista
  2. Iloista joulun odotusta sinne täältäkin! Ihanalta näyttää pöytä - tämä teidän kerhokonseptinne on kyllä ihan huikea :) (Ettenkö olisi ennenkin hehkuttanut.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään voi olla hehkuttamatta tätä kerhokonseptia uudelleen ja uudelleen. Tällainen toiminta parantaa kovasti elämänlaatua, uskaltaisin väittää. Mutta onneksi sä oot saanut kans ompeluseurat pystyyn, eikös juu? Ja mennään sinne paikalliseenkin kerhoon tässä joskus... ens vuonna!

      Poista
  3. Jee pikkujoulut ja polttarit, jäi hyvät muistot! Ja toivottavasti joulupukki tulee taas ensi vuonnakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee jee! Kanarialta golfaamasta tullut ja Intiasta päähineen hakenut pukki kuului kyllä illan parhaimmistoon. Toivotaan, et se tulee ens vuonna kans!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. oo äm gee. ne on tehneet videon.

      Poista
    2. Meinasinkin huomauttaa että jotain oleellista uupuu postauksesta mutta olihan tää täällä :) Enjoy!

      Poista
  5. Tuo granaattiomena-salaatti näyttää niin houkuttelevalta, että pakko tehdä :P

    VastaaPoista