maanantai 24. joulukuuta 2012

Joulukalenterin luukku 24: Manteleita ja marsipaania


Hienoa, vihdoin on jouluaatto! Ja heti joudun tekemään yhden lahjapaljastuksen. Kun tuli aiemmin täällä kalenterissa vouhkattua cantucci-korpuista, niin pakkohan niitä oli opetella itsekin tekemään. Ekoista leipomuksista ei kovin huippuja tullut, mutta parit reseptit yhteen sumplimalla päädyin toivomaani lopputulokseen. Cantucceja leivoin nyt pukinkonttiin, ovat ihan jouluisia kun niissä on kardemummaa.


Cantuccit
100 g voita
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl rouhittua mantelia
1,5 tl kardemummaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita munat joukkoon. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu mantelit, kardemumma ja leivinjauhe. Pyöritä taikinasta kolme tankoa. Pane ne leivinpaperille ja paista uunissa n. 20-25 min. Anna tankojen jäähtyä ja alenna uunin lämpötila 125 asteeseen. 
Leikkaa jäähtyneet tangot viistosti n. 2 cm viipaleiksi. Aseta ne uunipellille leikkuupinta ylöspäin ja paahda n. 15 min. Käännä sitten toinen leikkuupinta ylöspäin ja paahda taas 15 min.

Cantucci-pakettien kylkeen askartelin vielä pienet kortit, 
kuinkas muuten kuin viimevuotisista lahjapareista!

Vielä sokerina pohjalla pieni jouluylläri. Tämä juttu sai alkunsa muutama kuukausi sitten kun Ellu, Hande ja kumppanit olivat meillä kyläilemässä. Jotenkin keskustelu kääntyi marsipaanipossuihin, jotka olivat mieluinen joulumuisto J-miehen lapsuudesta. Ja pienen yllytyksen tuloksena hän lupasi sellaisen askarrella jonain päivänä tänne blogiin. No nyt se päivä on tullut!


Tämän myötä Herkku & Koukun tytöt toivottavat kaikille oikein rentoa ja tunnelmallista joulua!

10 kommenttia:

  1. Oi mikä possu <3

    Kiitos jälleen kerran tästä mahtavasta joulukalenterista!

    VastaaPoista
  2. mää oon koko kuukauden oottanu marsipaanipossua, ja vihdoinkin odotus palkittiin! niin hieno, terveisiä ja paljon dr. pepperiä j:lle!

    VastaaPoista
  3. ihanaa, possu! lämpimät jouluterveiset teille kaikille!

    VastaaPoista
  4. Mikä possu! Hyvää joulua mussukat!

    VastaaPoista
  5. Hieno possu ! Tonttuisaa joulunaikaa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin, ja kiitos kun oot ahkerasti jaksanut meidän juttuja kommentoida, se on mukavaa se.

      Poista