keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Aprikoosi-porkkanakiisseli


Kiisseli on kyllä täysin aliarvostettu herkku! Helppoa, nopeaa ja ah niin maistuvaa. Marjakiisseliä mun piti tehdä mutta sitten huomasin Ruokatorstaissa mielenkiintoisen ja ennenkaikkea houkuttelevan värisen kiisselin. Ja olipa hyvää, vetäsin ihan huomaamatta kaksi kunnon kipollista ja enemmänkin olisi mennyt! (Kuvan appelsiineillä ei muuten ole mitään tekemistä asian kanssa.)

Aprikoosi-porkkanakiisseli
100 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja
1 l vettä
3/4 dl sokeria
2 porkkanaa
4 rkl perunajauhoja
3 rkl vettä
2 rkl sitruunamehua

Leikkaa kuivatut aprikoosit pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää vesi ja sokeri ja anna liota hetki (jos aprikoosit on kovia niin tunnin liotusta suositellaan). Raasta sillä aikaa porkkanat karkeaksi raasteeksi ja lisää kattilaan. Keitä seosta kunnes ainekset ovat pehmeitä.

Sekoita vesi, sitruunamehu ja perunajauho keskenään. Nosta kattila levyltä ja kaada perunajauhoseos ohuena nauhana kattilaan koko ajan hyvin sekoittaen. Siirrä kattila levylle ja anna vielä pulpahtaa. Kaada kiisseli jäähtymään laakeaan vatiin ja ripottele pinnalle sokeria. Tarjoa jäähtyneenä kermavaahdon kanssa. Tosin tultiin asuintoverin kanssa siihen tulokseen että ei edes kaipaa lisukkeita, nam!

7 kommenttia:

  1. hei, kiitos kiisselimuistutuksesta! joka kerta kun otan jotain pakastimesta, mietin että pitäis siellä talvehtivista tyrneistä ja viinimarjoista keittää kiisseliä...

    porkkanat kiisselissä kuulostavat aika eksoottisilta, mutta en epäile etteikö olisi hyvää!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. ja sitä vaan vielä että tuo on ihana tuo marimekon peltipurkki!

    VastaaPoista
  4. Joo kiisseliä pöytään! Muakin arvelutti nuo porkkanat mutta mietin että kun ne sopii kaakkuunkin niin miksei kiisseliin. Ja sopihan ne, kannattaa testata!

    Ja Marimekon purkista piti sanoa että mustakin se on ihana, hiplailen sitä melkein päivittäin mutta vieläkään en oo keksiny mitä sinne laittaisin. Jatkan hiplailua siis.

    VastaaPoista
  5. Suuret ennakkoluuloni porkkanakiisseliä kohtaan eivät ole vielä hälvenneet (vaikka porkkana itsessään ihan lemppari onkin), mutta jos tulen toisiin aatoksiin, kokeilen.

    VastaaPoista
  6. Mua kiinnostaa kyllä testata, on niin kevään väristäkin. Ja jos Jytiksen asuintoverikaan ei ollut yhtään "allerginen" tälle tuotteelle, niin uskon sen olevan hyvää ja kokelemisen arvoista.

    VastaaPoista
  7. Tämä kuulosta hyvältä ja tosi kauniin värinen.Tulen tekemään tätä.

    VastaaPoista