tiistai 17. maaliskuuta 2009

Soijarouheiset kesäkurpitsarullat

Tässä blogissa on ollut tapana kirjoitella omista kokkauksista mutta asuintoveri yllätti niin mukavalla ruualla että pakko jakaa resepti. Ja ennenkaikkea mukavaa tässä olivat värit! Okei, ne ei nyt ihan pääse oikeuksiinsa tässä kuvassa, mutta todella hauskan näköistä ruokaa ja vieläpä hyvää. Pehmeä ja samettinen maku sekä koostumus. Ja resepti on peräisin Maku-lehden vuoden ensimmäisestä numerosta.

Soijarouheiset kesäkurpitsarullat
1 1/2 dl tummaa soijarouhetta
2 dl vettä
1 iso porkkana
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1/2 pss sipulikuutioita (pakaste)
1 tl grillausmaustetta
2 rkl tomaattipyrettä
50g sulatejuustoa
1 kesäkurpitsa


Turvota soijarouhetta vedessä 5-10 minuuttia. Kuori ja raasta porkkana, hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla, kuullota siinä sipulit, soijarouhe ja porkkanaraaste. Mausta ja lisää tomaattipyre. Lisää sulatejuusto pieninä nokareina ja kuumenna kunnes juusto sulaa ja muodostuu tahnamainen täyte.

Leikkaa kesäkurpitsasta juustohöylällä ohuita pitkiä suikaleita. Aseta aina kaksi suikaletta hieman limittäin ja 2-3 rkl täytettä niiden päälle (voi vähän levittää pitkittäin, sitten täyte mukavasti kurkistelee väleistä). Kieritä rullalle ja nostele uunivuokaan. Kypsennä rullia 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Tarjoa perunamuusin tai riisin ja kermaviilikastikkeen kanssa!

2 kommenttia:

  1. Tätä sentään ei tarvitse kypsentää puolta tuntia kauempaa.

    VastaaPoista
  2. Me tehty rullia kaksi kertaa, toinen hopeahääjuhliimme ja rullat olivat tosi menestys!!!Smak miten maukkaita ja meheviä!!Reseptiä jaetaan nyt koko suvulle :)

    VastaaPoista