perjantai 7. toukokuuta 2010

Ihana artisokkatahna (ja ei-ihana remppa)

Tervehdys muovien uumenista! Kattoremppa meneillään toista viikkoa ja alkaa mennä hermo kun ei pääse kokkailemaan, vaikka mitä uusia reseptejä olisi tarjolla taas! Tai kai täällä voisi periaatteessa kokata mutta kaikki ilmastointi- ja tuuletusaukot on tukittu ja rakennuspölyäkin leijuu niin ei houkuttele yhtään. Palaan siis Vegaanin uuteen keittokirjaan ja Vegan Yum Yum opukseen myöhemmin.

Viime viikkojen ruokalista on ollut hellaton, lähinnä erilaisia salaatteja. Leivän kaveriksi olen tehnyt erilaisia tahnoja ja levitteitä. Yksi tahna oli niin maistuva että pakko oli yrittää ottaa kuva vaikkei suoraa luonnonvaloa ollutkaan. Superhyvää!

Tomaattinen artisokkatahna

1 tlk artisokan sydämiä suolavedessä (390/240g)
6-8 aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä)
2 rkl sitä tomaattien öljyä
3 rkl cashewpähkinöitä
n. 0,5 tl suolaa

Valuta artisokat ja sitten kaikki vaan sur rur sekaisin ja tahnaksi tehosekoittimessa. Ihanaa leivän päällä ja sopi myös tosi hyvin salaattiin sekoitettuna. Alla olevassa kuvassa salaattia, kesäkurpitsaa, kurkkua, herneitä ja tahnaa, nam! Ja hirmuinen ideointi päällä mihin kaikkeen muuhun tuota tahnaa voisi käyttää, johonkin rulliin ehkäpä?

11 kommenttia:

  1. uuu, artisokka ja etenkin tahnana on mulla niin lähellä sydäntä, että se alkoi heti vapajamaan lukiessani tuosta! oottehan kokeillut sitä alkuvuodesta ruokagloriassa ollutta artisokkatahnaa, jossa on paahdettua valkosipulia, se on jumalaista.

    VastaaPoista
  2. Johanna, ooh, mä taisinkin nähdä sen reseptin jossain blogissa, kuulostaa jumalaiselta. Testaan heti kun on taas uuni käytössä jolla paahtaa.. Mahtavaa että sydän vapajaa :D

    VastaaPoista
  3. Kattoremppa on siis selvästi uusi mahdollisuus, kun syntyy tällaisia herkkuja :)

    VastaaPoista
  4. Tsemppiä kattorempan kanssa.
    Tuota tahnaa varmaan vois tehdä myös tuoreista artisokan sydämistä.

    VastaaPoista
  5. Okriina, no totta, enpä ajatellut tuolta kantilta :)

    Yaelian, en ole koskaan niistä tuoreista muuten mitään tehnytkään, pitäisikin tutustua. Ja kiitos! Pääsen ensi viikolla evakuoimaan itseni asuntoon jossa on kaksi keittolevyä, saa nähdä mitä siellä syntyy.

    VastaaPoista
  6. Kyllä kuulosti niin hyvältä, että testaukseen lähtee.
    Eipä ole artisokkatahnaa aikaisemmin tullutkaan tehtyä!

    VastaaPoista
  7. Ihan huippuresepti, simppeli mutta toimii takuuvarmasti. Omaani laitoin lisäksi pari valkosipulin kynttä ja artisokatkin taisivat olla öljyssä..

    VastaaPoista
  8. Kiitos! Eilen tuli kavereita kylään ja tämä resepti pääsi heti testiin. Kulhollinen tätä hujahti leivän päällä 5 hengen poppoon voimin ihan hetkessä :)

    VastaaPoista
  9. Hei Karjalanpiirakka, mahtavaa että on mennyt heti testaukseen! Enkä ihmettele että hujahti, ei kestänyt mun yhden hengen taloudessakaan kovin kauaa tämä satsi :)

    Eve, joo valkosipuli voisikin olla hyvä lisä! Ja Nanna, testiin vaan, taisi olla muuten mullakin eka artisokkatahna jonka tein. Ja lisää tätä pian.

    VastaaPoista
  10. Kiitos ohjeesta, tein just ja maistui leivän päällä aika täydelliseltä! Tätä tarjotaan synttäreillä noutopöydässä. :)

    VastaaPoista
  11. Anni, loistavaa! Mäkin tein juuri uuden satsin illanistujaisia varten. Yksi syöjistä on allerginen pähkinöille niin korvasin ne parmesanjuustolla, oih, hyvää tuli!

    VastaaPoista