sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Parempi överit ku vajarit

Huhtikuun Herkun ja koukun tapaaminen osui meikkiksen syntymäpäivän läheisyyteen, ja niitä juhlistettiin sitten samalla. Kenties sangriatarjoilusta johtuen käsityöt ja askartelut jäivät tällä kokoontumiskerralla vähiin, joten blogauskin koskee pelkästään herkkupuolta. (Tässä iässä reagointinopeuskaan ei ole enää parhaimmillaan, sorry vaan kuukauden viiveestä blogaamisessa...)

Tätä överikakkua olen tarjoillut itse asiassa synttäreilläni jo kahtena vuonna peräkkäin, joten julistettakoon se traditioksi. Kyseessä on vegaaninen versio Rocky road -kakusta, joka yleensä koostuu muun muassa suklaasta ja vaahtokarkeista. Niitä löytyy tästäkin versiosta - nallekarkkien ja kinuskikastikkeen lisäksi. Vegaanisia vaahtokarkkeja ja muitakin karkkeja voi tilata esimerkiksi Vegaanikaupasta. Päällystyksiä voi vaihdella maun mukaan, sekaan voi ripotella vaikkapa erilaisia pähkinöitä. Lopputulos on erittäin makea ja erittäin överi, mutta menköön kerran vuodessa!

Kakkupohjan olen tehnyt Chocochilin suklaaruutujen ohjeella (kokonainen pellillinen tulee kaksinkertaistaistamalla määrät).

Rocky road -kakku

Kakkupohja:
150 g margariinia
3 dl sokeria
0,5 dl maustamatonta soijajogurttia
1 tl vanilja-aromia
5 dl vehnäjauhoja
100 g tummaa suklaata raastettuna
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl soodaa
3 rkl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
2,5 dl soijamaitoa

Kinuskikastike:
2 dl kaurakermaa
2 dl fariinisokeria

Lisäksi:
tummaa suklaata rouhittuna
vaahtokarkkeja (vegaanisia)
muita karkkeja, pähkinöitä tms.

Vaahdota ensin margariini ja sokeri, vatkaa joukkoon soijajogurtti ja vanilja-aromi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele ne margariinivaahtoon muutamassa erässä vuorotellen soijamaidon kanssa. Levitä taikina uunivuokaan (tai pellille, jos teet kaksinkertaisen annoksen). Paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia. Nosta uunista ja ripottele päälle suklaarouhetta ja vaahtokarkkeja. Laita vielä uuniin 5 minuutiksi kunnes suklaa on sulanut ja vaahtokarkit hieman paahtuneet.

Tee kinuskikastike: keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos alkaa paksuuntua (noin 15-20 minuuttia).

Kaada kinuskikastiketta kakun päälle. Ripottele kinuskin päälle muut karkit. Tarjoa sellaisenaan tai kauravispin kanssa.

6 kommenttia:

  1. Huh, tämä kakku kyllä muistetaan vaikka juhlista on jo vähän aikaa! Superhyvää!

    VastaaPoista
  2. No niin muistetaan, maistui kyllä! Parempi ehkä silti etten tiedä, kuinka paljon sokeria sitä tuli syötyä... Skippasin siis ainesosakohdan.

    Hauska perinne kyllä. Olispa jo ensi vuoden huhtikuu!

    VastaaPoista
  3. Överi on aina hyvä! Rocky roadia on pitänyt testata jo kauan. : )

    VastaaPoista
  4. No kas kun kohta on kuukausi myös vappusesta, ni saisko sen malibukaakunkin reseptin? :) Yleisö vaatii!

    VastaaPoista
  5. jes, testatkaa ihimeessä elina ja anskusiili! hertta ja handepande, pakastin on vieläkin puolillaan tätä kaakkua, joten tervetuloa kahville mikäli ens vuoden huhtikuu tuntuu kaukaiselta...

    maiku, taitaa jäädä vapun malibukaakku blogaamatta kun ei siitä oikeen tullut yksityiskohtaisia kuviakaan. mutta lähetän sulle privattina tämän salaisen ohjeen!

    VastaaPoista