perjantai 28. toukokuuta 2010

Välimeren kalaa, sitruunarisottoa ja raparperijäätelöä

Hymyssä suin kokattiin vaikka kaikki ei mennyt ihan niinkuin piti.

Mulla on ystävän kanssa tää kalan kanssa kaveeraus -projekti meneillään ja havahduttiin siihen että kuu on lopuillaan ja mitään ei olla kokattu. Kuukauden kalaksi valittiin siika jo aikoja sitten mutta viime tinkaan jäi toteutus. Sitten kun päästiin kauppaan, kalakauppias kertoi että eipä ole tullut yhtään siikaa tänään. Sen sijaan tiskiltä suositeltiin kuhaa. Sitä siis ja italialaiseen tyyliin.

Kala näytti pizzalta. Todella simppeliä ja maistuvaa, ohje huhtikuun KevytKokki -lehdestä.

Kalaa Välimeren tapaan

Marinadi:
1 valkosipulinkynsi
1/2 ruukkua basilikaa hienonnettuna
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
mustapippuria

Lisäksi:
500g vaalealihaista kalaa (meillä siis kuhaa)
1 tl merisuolaa
kirsikkatomaatteja
kivettömia kalamata-oliiveja
basilikan lehtiä

Mausta kalafileet suolalla ja nostele uunivuokaan. Laita vuokaan myös kirsikkatomaatteja, oliiveja ja basilikan lehtiä. Sekoita marinadi ja kaada kalan päälle. Anna marinoitua noin tunnin ajan. Meillä oli varmaan puolet siitä, hyvin toimi silti. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.


Sitruunarisoton ohjeen
nappasimme Pumpkin Jam -blogista. Hyvää ja täydellinen vastapaino kalalle jossa ei puolestaan ollut sitruunaa. Meidän sitruuna oli vaan aika iso joten lopputulos oli hyvin sitruunainen. Ensi kerralla puristelen vähän maltillisemmin. Niin ja riisin tilalla käytimme ohraa. Suosittelemme!

Ja jälkkärinä oli taas jäätelöä, se jotenkin vaan sopii kala-aterian (ja oikeastaan kaikkien muidenkin, heh) päätteeksi. Mulla oli visio että vanilja, raparperi ja kaneli olisi hyvä yhdistelmä. Ja olihan se! Raparperi olisi vaan pitänyt ehdottomasti survoa ennen jäätelöön lisäämistä, nyt se jäi kohmeisiksi klönteiksi. Mutta ei se silti syömättä jäänyt.

Raparperijäätelö (kaksi annosta)

4-5 dl vaniljajäätelöä
5 dl raparperia
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Survo kohmeinen/sulanut/tuore raparperi soseeksi tilkassa vettä. Sekoita sose, kaneli ja sokeri hieman sulaneeseen jäätelöön ja laita takaisin pakastimeen. Anna jähmettyä. Tarjoillessa ripottele päälle vielä hieman kanelia ja tarvittaessa sokeria.

3 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa kalaresepti;olen joskus tehnyt vähän samantapaista mutten ihan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, ensimmäinen kuva piristi krapulaista päivääni :D

    VastaaPoista
  3. Kermaperse, mainiota :)

    Yaelian, yllättävän hyvin tuli oliiviöljyn ja valkosipulin maku esiin vaalean kalan kanssa. Pitää testata kyllä toistekkin! Ja tomaateista ja oliiveista tuli jotenkin tosi mehukkaita. Mjam.

    VastaaPoista