Raparperikausi on käynnistynyt ja häpeäkseni löysin vielä yhden satsin viimevuotisia pakastimen nurkasta. Asialle oli tehtävä nopeasti jotain. Kuten esimerkiksi ujuttaa ne kookosmaidon kanssa muffinsseihin. Meheviä, toimisi myös kaakkuna!
Kookos-raparperimuffinssit (n.18 pientä muffinssia)
n. 5 dl raparperipaloja
100 g margariinia (vegaanista)
2 dl raakaruokosokeria
3 dl kookosmaitoa
5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1,5 tl kanelia
Jos otat raparperit pakkasesta, sulata ja valuta ylimääräinen neste pois. Vatkaa keskenään sokeri ja sulatettu margariini. Ota jauhoja pari desiä ja sekoita niihin muut kuivat aineet. Lisää ne margariini+sokeri -seokseen. Lisää joukkoon myös kookosmaito. Sekoita taikinaa ja lisää jauhoja hiljalleen, lisää lopuksi myös raparperin palat. Täytä muffinssivuoat (2/3) taikinalla ja paista 175 asteessa n. 20-25 minuuttia.
Namskis,varmaankin tosi hyviä!
VastaaPoistauuh, mehevältä näyttää, raparperi ja kookos on pettämätön pari!
VastaaPoistamääkin tein raparperi-suklaakaakkua, mutta siitä ei tullut kuvaa, nyyh... vähän epäilin tuota makuyhdistelmää, mutta ihan kivasti toimi!
Totta, parivaljakko on mitä mainioin. Aloin jo miettiä että onnistuisko tekemään raparperi-kookoshilloa.. Mmm.
VastaaPoista