perjantai 13. elokuuta 2010

Malja äidille!


Viime viikonloppuna juhlittiin äidin synttäreitä. Olen viime aikoina innostunut kokeilemaan kreikkalaisia reseptejä, joten synttäreiden kunniaksi testailuun lähtivät nämä fetajuustokolmiot. Ja olivatkin ihan älyttömän hyviä! Kolmioiden kanssa tarjottiin kuvassa näkyvää proseccoa, joka myöskin oli todella hyvää ja raikasta, sopi mainiosti alkumaljaksi kuumana kesäpäivänä.

Fetajuustokolmiot
200 g fetaa
1 pkt pakastepinaattia
1 kananmuna
1-2 tl silputtua tuoretta oreganoa (käytin persiljaa)
mustapippuria
4 arkkia pakastefilotaikinaa
oliiviöljyä voiteluun

Valmista ensin täyte. Sekoita keskenään pehmennetty feta, sulatettu ja valutettu pinaatti, rikottu kananmuna ja silputtu oregano / persilja. Mausta seos pippurilla.
Levitä filotaikina-arkki työlaudalle ja jaa se pituussuunnassa neljään yhtä suureen osaan. Pidä muut arkit keittiöliinan alla peitettynä niin ne eivät kuivu. Nosta kunkin taikinasuikaleen päähän reilu ruokalusikallinen täytettä. Taittele taikinan reuna täytteen yli toiseen reunaan niin että taikinasta muodostuu kolmio. Taita sitten kolmio arkin toiseen reunaan ja niin edelleen kunnes koko taikinasuikale on täytteen ympärillä.
Pane valmiit kolmiot leivinpaperille ja sipaise päälle öljyä. Paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes kolmiot ovat kauniin kullankeltaisia.
Nosta uunista ja anna jäähtyä.

Lähde: Eeva-lehti, kesäkuu 2010.

6 kommenttia:

  1. ooh! näyttää hienostuneelta ja onnea äidille!

    VastaaPoista
  2. Oijoi! Aivan ihana kattaus!

    Miten hei filotaikinan kanssa meni, mä en ole vielä ikinä uskaltautunut käyttämään sitä kun jotkut sanovat että on hankalaa? Mutta itseasiassa just viimeksi eilen jo hypistelin pakettia kaupan pakastealtaassa!

    VastaaPoista
  3. No juu, filotaikinan kanssa meni aluksi hermot, mutta sitten J-mies luki käyttöohjeet.. Eli se rullahan piti kunnolla sulattaa ennenkuin ryhtyy nyhtämään levyjä erilleen.. Olivat ne henkäyksenohuet levyt vähän hankalia käsitellä, mutta kun pari oli tehnyt niin sitten helpotti. Kolmioiden pyörittely oli itseasiassa hauskaa! Mutta se kandee huomioida että ainakin meidän kaupan filopaketeissa on 12 levyä ja se taikina pitää käyttää kaikki kerralla. Joten täytettä kannattaa tehdä paljon, tuo ohjehan on vain neljälle levylle.

    Kiva että Paukin on tutkalla!

    VastaaPoista
  4. Hienosti onnistuivat! Noita on pitänyt kokeilla jo pitkään. Kreikkalaiset lisäävät vielä minttuakin noihin. Nyt uskallan mäkin kokeilla

    VastaaPoista
  5. me ollaan kyllä "säilötty" filotaikinaa jääkaapissa hetken. eli ei olla käytetty kaikkea ihan kerralla.

    oiskos pinaatin voinut korvata näin kesäaikaan nokkosella? nimim. villivihreisiin "hurahtanut".

    prosecco on ihanaa, aina :). Äiti lie tyytyväinen nyt?

    VastaaPoista
  6. Joo, minttua pitääkin kokeilla näihin ensi kerralla. Ja nokkonen toimisi taatusti myös, voisi olla jopa parempaa kuin pakastepinaatti.

    Ja filotaikina varmasti säilyy jääkaapissa jokusen päivän, vaikka paketissa lukee että taikina tulisi käyttää sulatuspäivänä. Mutta tuskinpa tuo myrkylliseksi parissa päivässä muuttuu..! Ja äiti oli tooosi tyytyväinen, kyllä!

    VastaaPoista