lauantai 13. syyskuuta 2008

Puolukoita


Kesällä opittu mummoiluharrastukseni jatkui tänään, kun ostin kolme litraa puolukoita. Suurin osa niistä pääsi pakastimeen mansikoiden ja viinimarjarasioiden seuraan, mutta osan käytin vispipuuroon.

Vispipuuro on ihan aliarvostettu jälkiruoka, sillä sehän on ihan herkkujen herkkua! Kuohkean puuron päälle lorautin vähän maitoa ja hyvää oli.

Resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan on tämä:

1 l vettä
4 dl puolukoita
1-1,5 dl sokeria (itse laitoin alle desin)
1,5 dl mannasuurimoita

Laita kattilaan vesi ja puolukat. Anna kiehua noin 5 min. Lisää sokeri ja vatkaa joukkoon mannasuurimot. Anna kiehua noin 10 min tai kunnes puuro on tarpeeksi sakeaa.

Jäähdytä puuro ja vatkaa se esim. sähkövatkaimella tai yleiskoneessa kuohkeaksi. Nauti kylmän maidon kera.

7 kommenttia:

  1. Ui ui! Näyttää huippuhyvältä! Taidan heti huomenna testata. Mutta hei mites ku ei oo sähkövatkainta eikä tehosekotinta. Tai no sauvasekotin, kelpaako se?

    VastaaPoista
  2. Kyllä siihen mun mielestä tarvis tehosekoittimen, et siitä saa tarpeeksi kuohkean.

    Mutta ei oo kyllä kokemuksia sauvasekottimesta. Onkohan muilla?

    VastaaPoista
  3. Munkin alkoi tehdä mieli vispistä. Tää on kyllä aivan aliarvostettu jälkkäri, samoin kuin marjakiisseli pikku kermavaahtotujauksella. Ai jai. Kyllä ne mummot vaan tietää.

    Mäkin voisin luulla, että sauvasekottimella ei tuu semmosta sametinkuohkeaa lopputulosta?

    VastaaPoista
  4. No mä ratkasin tilanteen näin, ostin Myllyn Paras kaura+riisi hiutaleita kun siinä oli marjapuuro-ohje ja hyvää tuli, eli 5dl vettä, 2 dl puolukoita, 2 dl hiutaleita ja puoli dl sokeria. Sitte vaan keiteltiin ja nautittiin maidon ja sokerin kanssa.
    Yllättävän hyvä korvike oikealle vispikselle!

    VastaaPoista
  5. vispipuuroa kantsii muuten kokeilla muistakin marjoista/hedelmistä. ite tykkään tosi paljon esim. karviaisista ja mansikoista tehdystä puurosta.

    VastaaPoista
  6. mää tein vispipuuroa eilen ja tuli tosi hyvää! ainoa huono puoli siinä on ku pitää oottaa jäähtymistä monta tuntia eikä yhtään malttais.

    kovin kuohkeaa ei puurosta tullu ku käytössä oli vaan sauvasekottimeen liitettävä vatkain. täytynee oikea sähkövatkain pistää ostoslistalle.

    VastaaPoista
  7. Ellu käski jättää kommenttia ja tähän asiaan on jotain sanottavaa. Eli että mäpä syönkin vispipuuron aina lämpimänä/kuumana. Siis seuraavana päivänä lämmitän sitä mikrossa. Oonhan toki muutenkin outo..;)

    VastaaPoista