keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Marokkohenkistä tofua

Lempitofuruoka tällä hetkellä koko maailmassa (ai niin, kungpoooo, no ainakin toinen lemppari) on marokkolaismausteinen savutofu. Resepti on peräisin Marianne Kiskolan ja Sanna Miettusen "Tofu"-kirjasta. Marokossahan en ole käynyt, joten mistään autenttisuudesta en mene takuuseen, mutta loistava on makuharmonia. Tätä syötiin tänäänkin.

Perusresepti on pelkälle tofulle, mutta marokkolaisten mahdollisesta vastustuksesta huolimatta olen tehnyt tästä myös kasvispataversiota, eli ensin sipulia ja kasviksia kuullotellaan pannulla ja sitten heitetään mukaan tofut, marinadi jne., kuten alla tullaan esittämään. Kuvittelisin että myös vaikka cashew-pähkinät sopisi kuin nyrkki silmään.

Taran-taran makuja Marokosta (4:lle)

2 pkt savutofua tai maustamatonta tofua
3 dl soijakastiketta (itse laitan ehkä 2dl, tönkkösuolavaara)
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori (tai pullomehua, köh köh)
2 tl jeeraa
2 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua mustapippuria
1 tl chilijauhetta
1 rkl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
2 rkl fariinisokeria
(ripaus sahramia)
3 rkl seesamiöljyä
2 rkl ruokaöljyä (paistamiseen)

Kuutioi tofu. Sekoita keskenään kaikki ainekset paitsi ruokaöljy. Marinoi tofukuutioita seoksessa muutama tunti, mielellään yön yli (toim. huom. oman kokemuksen mukaan maustamatonta tofua kannattaa marinoida yön yli, mutta savutofulle riittää se parisen tuntia, tai hätätilassa vähemmänkin). Ota tofut marinadista ja paista niitä kuumassa pannussa 5 minuuttia. Kaada marinadi pannuun ja anna kiehua vielä noin 5 minuuttia.

Tarjoile kera kuskusin.

2 kommenttia:

  1. no nami nam mutta huh tuota soijan määrää! milloinkas tätä sais tulla maistelemaan?

    VastaaPoista
  2. Kyllä suolaa pitää olla että maistuu joltain! Ja sanoinko jo että kuskusiin kannattaa sitten laittaa oikeaa voita... :D

    Maistelemaan saa tulla koska vaan!

    VastaaPoista