perjantai 12. syyskuuta 2008

Syksyisiä makuja

Koska sain ompeluseuramme 1v-juhlagaalassa tunnustusta rohkeasta lähestymisestä uusiin resepteihin, pitänee laittaa näitä hyviä uusia löytöjä eteenpäin. Mutta aloitetaan ei-niin-hyvästä.

Alkuviikolla tein Ruokatorstain reseptistä (jotka ei yleensä ikinä petä) elämäni ekan suppilovahverokeiton. Joo, olis varmaan ollu ihan hyvää mutta suurusteeksi tuikkasin vahingossa vehnäjauhojen sijaan ruisjauhoja ja rukiinen maku oli aika hallitseva. En suosittele.


Mutta tänään testasin borssikeittoa joka oli mahtava! Ja vielä helppo ja nopea. Resepti löytyi Pirkan sivuilta ja vähän muunneltuna meni näin:

Borssikeitto
1 pkt (500g) Pirkka luomu punajuuriperunasosetta / tai 500g punajuuria ja perunoita
1 pss kasvissuikaleita
1 pkt (250g) broilerin jauhelihaa (voi jättää pois tai laittaa soijarouhetta)
8 dl vettä (jos käyttää sosetta 6dl pitäisi riittää)
2 rkl viinietikkaa
kasvisliemikuutio
mustapippuria
persilijaa

Mä en löytänyt tota sosetta joten pilkoin pari perunaa ja viisi pientä punajuurta kuutioiksi. Ne kiehumaan liemikuution kanssa vartiksi. Sillä aikaa paistoin jauhelihan. Sitten kasvissuikaleet pakasteesta perään ja kiehuttelin vielä 5 min. Lopuksi viinietikat, mustapippuria ja puolikas ruukku tuoretta persilijaa ja aijai ku oli hyvää!!

Ei kommentteja: