keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Kastanjatahna ja maitovaahto

Saanko esitellä uuden parhaan ystäväni,
maitovaahdottimen


Mä rakastan chai lattea. En ole koskaan oppinut juomaan kahvia, muuten varmaan hörppisin lattea mutta tee-versio aiheesta on erinomainen. Tai noh, onhan se aika makiaa. Ja itseasiassa se ei ole se siirappi josta mä siinä niin pidän vaan se maitovaahto. Mietin että jos olisi oma vaahdotin voisi kehitellä vaahtoisia teejuomia jotka eivät olisi niin sokeria täynnä. Tarkkakorvainen ystävä oli noteerannut tämän ja joulukääreistä sellainen sitten löytyi! Sittemmin ruokavalioni onkin perustunut maitovaahtoon. Ja paras vaahto, se tulee soijamaidosta.

Viimeisin kehittelyn tulos on seuraavanlainen: pohjalle perus mustaa teetä tai Clipperin Indian Chai teetä. Lisätään maitoon teelusikallinen kastanjatahnaa, kuumennetaan ja sitten vaahdoksi. Vaahto teen päälle sekä ripaus kanelia, ah!


Ja tää kastanjatahna on muuten mulle ihan uusi tuttavuus, Hakaniemen hallista löytyi ja sujautin sitä muutamaan joulupakettiinkin. Jos jollain on hyviä vinkkejä miten muuten tahnaa voisi hyödyntää, kertokaa ihmeessä!

13 kommenttia:

  1. Itselläni postausta odottaa kastanjakakku, tosin itse tehtyä sosetta siinä. Mutta olen totakin käyttänyt joskus kakkutäytteeseen.

    VastaaPoista
  2. Haa, ollaanpa oltu saman jännän äärellä :D Tämä kuulostaa kyllä huomattavasti mielenkiintoisemmalta versiolta! Ja soijamaidon kuumentaminen siis onnistuu ihan ongelmitta?

    VastaaPoista
  3. Okriina, jään mielenkiinnolla odottelemaan!

    Ja Tiia, hahaa, telepatiaa! Ja siis joo, mulla ei ole ollut ongelmia soijamaidon kuumentamisen kanssa, mikrossa ja kattilassa onnistuu. Siitä saa siis paksumpaa vaahtoa kuin lehmänmaidosta, sanoisin että myös maukkaampaa jos käyttää sellaista makeutettua soijamaitoa. Kannattaa testata!

    Ja herkulta näytti sun chai latte, se testiin seuraavana!

    VastaaPoista
  4. Oih, olen koukussa chai latteen, ja tätä kastanjaversiota pitää ehdottomasti testata! Kastanjatahna on minulle aivan uusi tuttavuus, mutta tämän innoittamana laitan siis ostoslistalle. Hakaniemen halli on mukavasti Vii Voanin vieressä. Tarkentaisitko vielä mistä hallin putiikista tahnan bongasit?

    VastaaPoista
  5. Fanny, tahna löytyi sieltä ranskalaisesta herkkukaupasta:
    http://www.delideli.fi/

    Hillojen vierestä! Hintaa tuolla tuubilla oli 1,90e ei paha, saa myös isommassa purkissa.

    VastaaPoista
  6. Oi, hyvältä näyttää!
    Kiitos vain kastanjatahnasta, en ole vielä ehtinyt kokeilla. Laitoin tahnatuubin meidän ruokakaappiin, josta J-mies tuubin bongasi ja ihmetteli miksi mä pidän mun naamarasvaa ruokakaapissa..

    VastaaPoista
  7. Täällä on mussutettu vain paahdettuja kastanjoita, jotka muuten mun mielestä maistuu vähän perunalta. Ehkei tuo tahna kuitenkaan! Selkeästi vaatisi chai latte-printtiä seinälle tämä innostuneisuus:)

    VastaaPoista
  8. Tuota kastanjatahnaa tosiaan massutetaan täällä ranskassa aika ahkerasti- ihan vaan leivän päällä, noin niin kuin hillona :) Varmasti tosin löytyy myös paljon reseptejä, varsinkin jos muutamankin sanan ranskaa osaa niin voi googlettaa crème de marrons, niin johan löytyy kakkua ja tiramisua jos jonkinlaista. Muutenkin on kyllä kaikki kastanjajutut ainakin omiksi lemppareiksi nousseet: kastanjakarkit, paahdetut kastanjat, keitetyt kastanjat...mmm. Niitten kuorimiseen vaan menee älykauan aikaa jos itse kuorii, ainoa huono puoli! Mutta onnea kokeiluihin kastanjatahnan kanssa :)

    VastaaPoista
  9. Eki, :) ja Pau, maistiaisia luvassa heti kun pääset tälle mantereelle.

    Vivi, kiitos vinkeistä! Kastanjakarkit alkoivat heti kiinnostaa, pitäisi siis tulla Ranskaan kanstanjanmaistelumatkalle, mmm. Mutta joo, pitääpä guuglettaa ja alkaa testailemaan vaan. Tahna on kyllä sen verran maistuvaa että uskon että sopii aika moniin juttuihin. Ja tässä maistellessa tuubihan on kohta tyhjentynyt..

    VastaaPoista
  10. Ooh, vaikuttaa mielenkiintoiselta. Ehdotan kastanjalattemaistajaistilaisuutta.

    VastaaPoista
  11. Kastanjatahnachailatte ei voi olla kuin hyvää! Kastanjatahnaa on tosiaan tähän saakka käytetty vain hillon omaisesti leivällä tai kakuissa, mutta aikas hyvä innovaatio tuo.

    VastaaPoista
  12. Kastanjatahnachailatte ei voi olla kuin hyvää! Kastanjatahnaa on tosiaan tähän saakka käytetty vain hillon omaisesti leivällä tai kakuissa, mutta aikas hyvä innovaatio tuo.

    VastaaPoista
  13. Unkarissa tarjoillaan kastanjatahna vaniljalla maustettuna ja kermavaahdon kera jälkkärinä.

    VastaaPoista