perjantai 28. tammikuuta 2011

Paahdettua kukkakaalia keitossa


Köh, sniff ja äh. Flunssa rantautui tännekkin. Sosekeitto on silloin varma valinta. Mausteita sen verran että nenä aukeaa ja tilkka valkoviiniä kyytipojaksi niin elämä nenäliinojen keskellä on taas hetken siedettävää.
Ohje löytyi Tastespottingin kautta Making Life Delicious -blogista. Vapaa käännös alla.

Paahdettu kukkakaalikeitto (2-4 annosta)

1 kukkakaali
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
pätkä selleriä
oliiviöljyä
suolaa
1 tl kuminaa
0,5 tl korianteria
0,5 tl chiliä
0,5 tl kurkumaa
ripaus cayannepippuria
0,5-1 l kasvislientä
1 dl kermaviiliä

Leikkaa huuhdeltu kukkakaali paloiksi. Levitä leivinpaperin päälle pellille, lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Sekoita ja paahda 225-asteisessa uunissa kunnes palat ovat saaneet väriä (n. 15-20 min). Kuullota kattilassa öljytilkassa silputut sipulit, viipaloitu porkkana sekä selleri. Varo ettei valkosipuli pala pohjaan. Anna kypsyä noin 10 min sekoitellen.

Lisää mausteet, kasvisliemi (mulla nestettä oli 0,5 litraa, jolloin keitto on aika paksua) sekä paahdetut kukkakaalit kattilaan. Anna kiehua tovi kunnes kaikki kasvikset ovat varmasti kypsiä ja lisää kermaviili. Soseuta, maista ja mausta lisää tarvittaessa. Päälle voi laittaa vielä nokareen kermaviiliä.

Ja jälkkäriksi voi vaikka haukata suklaata.

3 kommenttia:

  1. Pitäis ehdottomasti useammin paahtaa asioita. Kaikki paahdettu on hyvää. Oon jotenkin hirveän laiska just vaikka keittoa tehdessäni, en millään malttais valmistella aineksia erikseen, vaikka usein se kyllä ehdottomasti kannattais. Tätä aion kokeilla.

    Aah, toi Lidlin suklaa on tummista suklista melkeinpä parasta. Paranemisia! :)

    VastaaPoista
  2. Totta! Kaikki kasvikset, päätyi ne sitten salaattiin tai keittoon tai lisukkeeksi saa paahtamisesta mahtavan lisäaromin.

    Kiitos, Lidlin tumma ja viinilasi auttaa melkein joka vaivaan :)

    VastaaPoista
  3. Terveisiä toiselta sairastuvalta! Näyttää ihanalta, tuo varmasti tuntuisi makunystyröissä vaikka makuaisti on aika nollassa. Täällä on kolmen päivän kuumehourailujen jälkeen tänään luvassa niinkin eksoottista ruokaa kuin pussinuudelia periaatteella "aivan sama" :)

    VastaaPoista