tiistai 18. tammikuuta 2011

Polenta ja uusi projekti

Havahduin kerran kaupan hevi-osastolla siihen että siellähän on vaikka mitä raaka-aineita joita en ole ikinä itse testannut kokkailla, vaikka itseäni ihan monipuolisena ruoanlaittajana pidänkin. Sen ja hyvin sujuneen viimevuotisen kalan kanssa kaveeraus -projektin innoittamana tämän vuoden projektin nimi on Uusi tuttavuus! Eli joka kuussa valitsen yhden raaka-aineen jota en ole koskaan ennen valmistanut ja siitä sitten yritän loihtia jotain maistuvaa.

Ei ihan hyvin alkanut. Ensimmäisenä tartuin tammikuun ruokahaasteen, latinalais-amerikkalaisen keittiön, hengessä polentaan. Visioni oli lähteä kisaamaan haasteeseen polenta-halloumipannukakuilla ja herkkulisukkeilla. No en lähde. Pannukakuista tuli kuivia ja mauttomia kikkareita. Joskin ihan nättejä.



Eli nyt kaipailisinkin vinkkejä polentan valmistukseen ja resepteihin, mitä hyvää siitä saa? Ja miten?
Lisukkeet; avokado-korianteri-soijajugurttivaahto sekä tomaatti-korianterisalaatti sen sijaan olivat maistuvia!


Ja kyllähän ne nyt söi..


11 kommenttia:

  1. Hyvältä nuo ainakin näyttää :P Ja kiitti vinkistä avokadon käyttöön, ite ostin semmosen juuri tuolla periaatteella, että kokeilempa jotain ihan uutta - ilman että reseptiä edes oli olemassa. Saatanpa tehdä tuommosta mitä sulla!

    VastaaPoista
  2. Se on kyllä ärsyttävää kun aika monesti on käynyt niin että joku mikä näyttää hyvältä ei sitten ookkaan ja joku tosi ruma saattaa olla parasta herkkua :)

    Ja juu suosittelen avokadotestailua, sitä, vähän jugurttia, liraus sitruunamehua, suolaa ja pippuria, ah.

    VastaaPoista
  3. tosi hyvältä näyttää, harmi jos maku oli mälsä! mutta mää oon kans tehny vähän listaa kasviksista joita täytyy kokeilla: en oo ikinä käyttäny mihinkään esim. maa-artisokkaa tai tuoretta latva-artisokkaa. fenkolin kanssaki vähän heikkoa. niistä vois alottaa!

    ps. tuo ruokapöytä on toudella hieno.

    VastaaPoista
  4. Avokado on kyllä ihan mahtava tuote, sain just kaverilta avokado-jäätelön reseptin, pakko laittaa kokeiluun.
    Polentaa en ole itse tehnyt mutta Itävallassa sitä oli eri muodoissa joka ravintolan listoilla. Ehkäpä Itävaltalaista keittiötä Googlettamalla voisi löytyä hyviä reseptejä?

    VastaaPoista
  5. Ellu, ihan sama juttu noiden artisokkien kanssa! Eli niitä ainakin luvassa. Ja samaa mieltä olen testimaistajan pöydästä :)

    Eki, oho, Itävalta ei kyllä olisi ekana tullut mieleen, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  6. Polentaa olen käyttänyt kerran,mutten kauheasti siitä välittänyt ,joten jäi yhden kerran kokeiluksi.
    Avokaadoa sen sijaan ,etenkin nyt,kun se on täällä parhaimmillaan,kuluu paljon ja se on niin ihanan monipuolinen! Raakasuklaamoussen ehdoton aines ja raakalimekakussa olen käyttänyt,ja jätskissä.
    Herkullisen näköinen annos muuten lisuikkeineen tuossa kuvassasi!

    VastaaPoista
  7. Keittele tuosta polentasta melko tiukka 'puuro', esim. sipulilla ja yrteillä maustettu versio. Kaada pellille/vuokaan paperin päälle, anna jäähtyä ja 'jähmettyä', jonka jälkeen leikkaa se sopiviin annoksiin. Ja sitten grillaa tai paista se pannulla lisukkeeksi, siis riisin tms. tilalle. Variaatioita riittää! :)

    VastaaPoista
  8. Oi vitsi, harmi jos oli kuivia, kuvien perusteella tekisin heti! Mäkin olen miettinyt tota polentaa monta kertaa, en oo koskaan kokeillut, mutta kun kehität siitä jonkun loistoreseptin, tartun iteki toimeen :))

    VastaaPoista
  9. Yaelian, aah joo mä olenkin kuolannut niitä raakasuklaamoussereseptejä, pitää laittaa heti toteutukseen!

    Anonyymi, kiitos! Maustaminen taisikin olla se juttu mikä mulla eniten ontui noissa pannukakuissa.

    Pitkä, hehee, yritetään!

    VastaaPoista
  10. Keitän yleensä reilun satsin polentaa (mausteeksi vaikka suolaa, yrttejä ja vähän pippuria), jota syömme sitten aterialla perunamuusin tapaan. Tähteeksi jääneen puuron sekaan sekoitan jotain lisukkeita (esim. oliiveja, paprikaa, herneitä, sieniä, sipulia ja ehkä lisää mausteita)ja levitän laakeaan vuokaan jäähtymään. Seuravana päivänä leikkaan jäähtyneen levyn sopiviksi neliöiksi ja paistan pannulla öljyssä.

    Tässä on yksi ihan toimiva resepti:
    http://www.catteacorner.com/vegan-c.htm#polentangravy

    VastaaPoista
  11. Tofuhead, kiitos vinkeistä! Pidän aina siitä jos ruokaa voi jatkaa seuraavana päivänä tehden siitä jotain ihan uutta. Ja resepti kuulostaa hyvin kiinnostavalta!

    VastaaPoista