sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Kerhoilua

Vuoden ensimmäistä kerhotapaamista vietettiin melkein koko konkkaronkan voimin: Pau on palannut maailmalta (jee!), mutta Hertta-parka sairastui, eikä päässyt mukaan (buu).

Ensin tietty herkuteltiin. En ollut koskaan kokeillut tehdä baklavaa, mutta nytpäs kokeilin. Ja hyvää oli! Seurailin lähinnä Chocochilin ja Olivian reseptejä, voin/margariinin tilalla käytin tosin ruokaöljyä. Tätä täytyy tehdä toistekin.



Salaattireseptin kävin nyysimässä kaverilta. Mustikkavinegrettekin on ollut pitkään to do -listalla, ja nyt sitten tuumasta toimeen. Kerrassaan ihanaa salaattia, suosittelen! Kirjaanpa nyt reseptinkin oikein:

Pinaattia mustikkavinegrettessä

n. 200 g tuoretta pinaattia
n. 2dl cashew-pähkinöitä (voi paahtaa halutessaan etukäteen kuivalla pannulla, en halunnut)
yksi granaattiomena
1dl mustikoita
0,5dl punaviinietikkaa (laitoin vähemmän)
0,5 dl hyvää oliiviöljyä
0,5 dl vaahterasiirappia (laitoin vähemmän)

Huuhdo pinaatit. Ripottele päälle pähkinät ja granaattiomenan siemenet. Surauta mustikat, viinietikka, öljy ja vaahterasiirappi sekaisin sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Kaada salaatin päälle juuri ennen tarjoilua. (Mikäli bloggaat, ota kuva ENNEN kuin huitaiset kaiken kastikkeen salaatin päälle.)



Leipästen ja tahnojen ohjeet otin Vihreästä langasta. Khobz-leipä (jonka tein maustamattomaan soijajukurttiin), muhammara ja baba ghannouj maistuivat salaatin ohella.


Sitrushedelmäkauden kunniaksi tein Pastanjauhajien ohjeella Nousevan auringon salaattia. Aika kova homma tuossa appelsiinien kuorimisessa! Mutta selvisin voittajana ja puuha kyllä kannatti, ihanan raikasta oli salaatti. Minttuisen kastikkeen tein maustamattomaan soijajukurttiin. Kuvassa myös seesam-keksit joista ei sen enempää, pahoja olivat.

Syöpöttelyn jälkeen Pau kaivoi kassista Korean tuliasia. Jokainen kerholainen sai muun muassa mahtavan sormustimen. Kiitos kaukomaan kävijälle! (Älkää säikähtäkö jättiläissormea.)


Mahat täynnä siirryttin sohvalle näpertämään. Pau leikkeli kankaasta kivoja kuvia ja ompeli niistä juttuja, jotka täytti pumpulilla. Päätyvät ehkä rintarosseiksi tai muiksi koristeiksi (jäämme odottelemaan raporttia).


Eki ja handepande tikkusivat kilpaa. Handepande teki ranteenlämmittimiä itse kehräämistään langoista, Eki muisteli, että mitenkäs se sukan kantapää tehtiinkään. Hyvältä näyttivät tuotokset!


Kyllä Jytiksen, Raisun ja allekirjoittaneenkin puikot kovasti viuhuivat, mutta niitä säärystimiä, kynsikkäitä ja pipoa esitellään kenties jossain myöhemmässä vaiheessa. Kovasti kiitos koukkulaisille kerhotapaamisesta, helmikuussa sitten taas jatketaan!

7 kommenttia:

  1. Ihanat herkut teillä oli tuossa kerhotapaamisessa! Ja nuo sormustimet-söpöt!

    VastaaPoista
  2. oi, nälkö tulee kun noita herkkuja kattelee.. menee jääkaapille..

    VastaaPoista
  3. Mustikkavinegrette kuulostaa ihanalta! Varmasti kokeilen! Ja kiitti kuvausvinkistä - mun silmään kyllä tuo salaatti on noinkin kaunis.

    VastaaPoista
  4. On taas ollut pöytä koreana! Oi että. Olisinpa saanut olla mukana. No ens kerralla!

    VastaaPoista
  5. Yaelian, sormustimet olivat tosi söpöt! Ja joko, blogeja ei kyllä pitäis nälkäisenä lukea ylipäätään :)

    Merituuli, mustikkavinegrette oli huippua! Ja hyvä, jos kuva ei vallan säikäyttänyt...

    Hertta, sua kyllä kaipauksella muistettiin. Toivottavasti sun kerho-karma on ens kerralla paree!

    VastaaPoista
  6. Jälleen kerran kaikki oli niin maistuvaa, myös parjatut sesamkeksit! Mutta siis erityishehkutus molemmille salaateille, enpä olisi itse ikinä moisia yhdistelmiä keksinyt ja toimivat älyttömän hyvin, suosittelen todella!

    VastaaPoista
  7. tänks, jytis! enpä määkään olis noita salaatteja ite keksiny, mutta onneks muut kekseliäämmät tehtailee reseptejä...

    VastaaPoista