torstai 13. tammikuuta 2011

Arkiruokaa

Hahaa, tein sen minkä lupasin! Laitoin ruokaa arki-iltana ja vielä ihan oikean reseptin mukaan. Kuvaisinkin ruoan ennen hotkimista. Pimeää oli, huono kuva tuli. Mutta käynee kuitenkin todistusaineistosta!


Tähän urotekoon innoitti päivän Hesari, ja sieltä löytyneet porkkanaruokaohjeet. Kokeilin porkkana-kikhernepihvejä ja porkkanatsatsikia, jonakin päivänä aion vielä keitellä myös porkkana-korianterikeiton. Pihvit olivat vähän kuivakkaita, mutta tsatsikin  ja salaatin kanssa herkkua. Alla reseptit Hesarista kopioituina, suluissa itse tekemäni muunnokset.

Kikherne-porkkanapihvit
  • 1tlk (400 g / 265 g) säilykekikherneitä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 keskikokoinen porkkana
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 3/4 dl vehnäjauhoa (käytin 1/2 dl kookosjauhoja)
  • 2–3 rkl tuoretta korianteria (kaupassa ei ollut, käytin vain kuivattua)
  • 1 tl sinappia
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • öljyä paistamiseen
Pane yleis- tai monitoimikoneen kulhoon valutetut kikherneet ja öljy. Aja seos nopeasti karkeaksi soseeksi. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi ja silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi. Kuullota porkkanaraaste ja sipulisilput pannulla öljyssä. Lisää sekaan jauhettu korianteri ja kuullota vielä hetki.

Yhdistä kulhoon murskatut kikherneet, porkkana-sipuliseos, vehnäjauho, silputtu korianteri, sinappi, suola ja pippuri. Muotoile taikinasta pihvejä. Paista pihvit keskilämmöllä öljyssä pannulla rapean kypsiksi molemmin puolin.

Porkkanatsatsiki
  • 4 dl paksua maustamatonta jogurttia (käytin maustamatonta soijajukurttia)
  • 2 isoa porkkanaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl hunajaa (en laittanut)
  • tilkka öljyä
  • ripaus suolaa
  • 2–3 rkl silputtua korianteria ja minttua (laitoin edelleen sitä kuivattua korianteria
Valuta tarvittaessa jogurttista ylimääräistä nestettä kahvinsuodatinpussissa siivilän päällä. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja hienonna valkosipulinkynnet hienoksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoa heti. Jos tarjoat tsatsikin vasta myöhemmin, lisää suola vasta juuri ennen tarjoilua, ettei tsatsiki vetisty.

3 kommenttia:

  1. Oho, vau, ehdit jo testata päivän lehden reseptit! Tehokasta!

    Ihastelin itsekin noita porkkana-korianteri-ohjeita, mutta mulla ne lojuvat vielä keittiön pöydällä irti revittynä odottamassa kokeilua.

    VastaaPoista
  2. Hehee, samat reseptit lojuvat täälläkin pöydällä! Mietin just että näitä viikonloppuna, nam!

    VastaaPoista
  3. no juu, kerrankin oli päivän lehdessä sopivasti vastaus kun mietin, että mitä tänään syötäisiin. testailkaapa hitaammat perässä :)

    VastaaPoista