Tähän urotekoon innoitti päivän Hesari, ja sieltä löytyneet porkkanaruokaohjeet. Kokeilin porkkana-kikhernepihvejä ja porkkanatsatsikia, jonakin päivänä aion vielä keitellä myös porkkana-korianterikeiton. Pihvit olivat vähän kuivakkaita, mutta tsatsikin ja salaatin kanssa herkkua. Alla reseptit Hesarista kopioituina, suluissa itse tekemäni muunnokset.
Kikherne-porkkanapihvit
- 1tlk (400 g / 265 g) säilykekikherneitä
- 1 rkl öljyä
- 1 keskikokoinen porkkana
- 1 pieni sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 tl jauhettua korianteria
- 3/4 dl vehnäjauhoa (käytin 1/2 dl kookosjauhoja)
- 2–3 rkl tuoretta korianteria (kaupassa ei ollut, käytin vain kuivattua)
- 1 tl sinappia
- 1/2 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
- öljyä paistamiseen
Yhdistä kulhoon murskatut kikherneet, porkkana-sipuliseos, vehnäjauho, silputtu korianteri, sinappi, suola ja pippuri. Muotoile taikinasta pihvejä. Paista pihvit keskilämmöllä öljyssä pannulla rapean kypsiksi molemmin puolin.
Porkkanatsatsiki
- 4 dl paksua maustamatonta jogurttia (käytin maustamatonta soijajukurttia)
- 2 isoa porkkanaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl hunajaa (en laittanut)
- tilkka öljyä
- ripaus suolaa
- 2–3 rkl silputtua korianteria ja minttua (laitoin edelleen sitä kuivattua korianteria
Oho, vau, ehdit jo testata päivän lehden reseptit! Tehokasta!
VastaaPoistaIhastelin itsekin noita porkkana-korianteri-ohjeita, mutta mulla ne lojuvat vielä keittiön pöydällä irti revittynä odottamassa kokeilua.
Hehee, samat reseptit lojuvat täälläkin pöydällä! Mietin just että näitä viikonloppuna, nam!
VastaaPoistano juu, kerrankin oli päivän lehdessä sopivasti vastaus kun mietin, että mitä tänään syötäisiin. testailkaapa hitaammat perässä :)
VastaaPoista