tiistai 24. helmikuuta 2009

Omena-mannavaahto


Tällaisen reseptin olin joskus leikannut talteen Pirkan ruokalehdestä ja nyt vihdoin se meni testaukseen ja hyvää olikin. Makiaa!

Omena-mannavaahto
2 dl omenatäysmehua
3 dl vettä
3/4 dl mannasuurimoita
2,5 dl omenasosetta (kaupan valmista tai syksyn satoa pakastimesta)
1/2 dl sokeria (vähän vähempikin olisi ehkä riittänyt)
1/2 tl kanelia

Ensiksi kiehautetaan mehu ja vesi kattilassa ja vatkataan joukkoon mannasuurimot. Annetaan kiehua 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisätään omenasose ja kiehautetan vielä kerran. Lopuksi maustetaan sokerilla ja kanelilla ja annetaan puuron jäähtyä.
Vatkataan kuohkeaksi, mä vetelin sauvasekoittimella kun ei ole sähkövispilää ja aattelin että käsipelillä ei tuu kuohkeaa. Tarjotaan (soija/kaura/ammuu) maidon kanssa!

2 kommenttia:

  1. Onpa ihanan keväisen vihreä kuva. Mannavaahtokin on varppina hyvää.

    VastaaPoista
  2. Tämmösiä arkipäivän nopeita jälkkäriohjeita ei ole koskaan liikaa! Hyvältä kuulostaa, ja näyttää.

    VastaaPoista