lauantai 28. helmikuuta 2009

Somalialainen tee

Olen jatkanut makumatkaani Sieltä missä pippuri kasvaa -keittokirjan parissa ja tällä kertaa päädyin Somaliaan juomaan kupposen kuumaa! Kuvan teepannukin on muuten Afrikasta, joten sopi teemaan mainiosti. Koska mulla ei ollut pientä siivilää, laitoin mausteet tuollaiseen teepussiin joita toin puolestaan Kööpenhaminasta, vaan huomatakseni että saahan niitä Suomestakin ruokakaupoista, sieltä hyllyltä mistä suodatinpussitkin löytyy.
Somalialainen tee
6 kokonaista kardemummaa (laitoin vajaan teelusikallisen rouhetta)
8 dl vettä
1 pieni kanelitanko
1/2 dl sokeria (laitoin vähän vähemmän kun aika makiaa on)
1-2 teepussia mustaa teetä
maitoa maun mukaan

Avaa kardemumman siemenkodat käsin tai morttelissa. Kuumenna vesi, kardemumma, kaneli ja sokeri kattilassa ja anna juoman hautua muutama minuutti. Ota kattila pois liedeltä, lisää tee ja anna juoman hautua muutama minuutti. Siivilöi tee ja kaada se kuppeihin tai kannuun. Lisää maitoa maun mukaan.

Ja vielä musiikkisuositus! Tällä nyt ei ole enää mitään tekemistä Afrikan kanssa mutta teetä lipitellessä kuuntelin aivan hurmaavaa ruotsalaista mimmiduoa nimeltä First Aid Kit, ihanaa villasukkamusaa.

2 kommenttia:

  1. En ole makean teen ystävä, eikä maito mielestäni sovi teehen.

    Mutta kuten aina: poikkeus vahvistaa säännön. Het oli hyvää!

    VastaaPoista
  2. Somalialaista teetä olen joskus päässyt maistelemaan, ja se oli kyllä hyvää. Kiitos reseptistä, täytyy keitellä joku ilta (vaikka noin hienoa teepannua ei olekaan)!

    VastaaPoista