
6 kokonaista kardemummaa (laitoin vajaan teelusikallisen rouhetta)
8 dl vettä
1 pieni kanelitanko
1/2 dl sokeria (laitoin vähän vähemmän kun aika makiaa on)
1-2 teepussia mustaa teetä
maitoa maun mukaan
Avaa kardemumman siemenkodat käsin tai morttelissa. Kuumenna vesi, kardemumma, kaneli ja sokeri kattilassa ja anna juoman hautua muutama minuutti. Ota kattila pois liedeltä, lisää tee ja anna juoman hautua muutama minuutti. Siivilöi tee ja kaada se kuppeihin tai kannuun. Lisää maitoa maun mukaan.
Ja vielä musiikkisuositus! Tällä nyt ei ole enää mitään tekemistä Afrikan kanssa mutta teetä lipitellessä kuuntelin aivan hurmaavaa ruotsalaista mimmiduoa nimeltä First Aid Kit, ihanaa villasukkamusaa.
En ole makean teen ystävä, eikä maito mielestäni sovi teehen.
VastaaPoistaMutta kuten aina: poikkeus vahvistaa säännön. Het oli hyvää!
Somalialaista teetä olen joskus päässyt maistelemaan, ja se oli kyllä hyvää. Kiitos reseptistä, täytyy keitellä joku ilta (vaikka noin hienoa teepannua ei olekaan)!
VastaaPoista