
Olen tiedostanut BBC Foodin reseptiarkiston olemassaolon jo jonkin aikaa, mutta nyt viimeaikoina siellä on tullut haahuiltua enemmänkin. Kivoja reseptejä, harmi vaan kun ei ole kuvia juurikaan. Uskaltauduin kuitenkin testaamaan gnocchi-ohjetta joka vaikutti herkulliselta. En ole koskaan ennen gnoccheja tehnyt mutta kyllä kannatti, helppoja ja todella hyviä!
Gnocchit
500g jauhoisia perunoita
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kuivattua basilikaa tai 15g tuoretta pilkottuna
suolaa ja pippuria
Kastike
1 tlk tomaattimurskaa
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl timjamia
1/2 ruukkua villirucolaa
maun mukaan chilimaustetta
suolaa, pippuria, sokeria
(+halutessa parmesan-juustoa)
Ensiksi laitetaan kastike porisemaan sillä se saa muhia hiljaisella lämmöllä noin 45min. Näin se vetäytyy kasaan ja on oikein maukasta. Kuumennetaan pannu ja kaadetaan siihen tomaattimurska. Täytetään tyhjä tomaattimurskapurkki puolilleen vettä ja kaadetaan vesi mukaan. Sitten pieneksi silputtu salottisipuli ja mausteet, ei rucolaa vielä. Ja annetaan muhia.
Sitten gnocchien pariin:

Taikinasta muovataan pari pitkulaista pötköä kuten yllä ja niistä leikataan parin sentin pätkiä. Pätkistä muotoillaan pieniä palloja jotka kypsennetään kiehuvassa vedessä. Pallot siis tipautetaan veteen, ne saa kiehua pari minuuttia ja nousevat pintaan kun ovat valmiita. Nouki pallot vedestä ja siirrä pannulle tomaattikastikkeen päälle, tässä yhteydessä pannulle myös rucola:

En ole tajunnut että se on noin helppoa. Mutta lausutaanko se gnokki? Vai gnotsi?
VastaaPoistaJoo, yllätyin itekkin miten helppoa oli!
VastaaPoistaJa heh, tätä lausumisasiaa just puitiin viime viikonloppuna tuopin äärellä kun seurueessa oli italiaa puhuva henkilö. Se oli gnokki ja jossain kohti kuului muistaakseni vähän hoo-kirjainta, mutta gnokki joo!
Nam! Nytpäs tiedän mitä seuraaville ruokavieraille tarjoillaan... Jossain reseptissä gnocchit tarjoiltiin itse tehdyn peston kanssa, lienee hyvää niinkin!
VastaaPoistaJuu pesto on varmasti mahtava lisäke ja jossain näin että palleroita tarjottiin ricotta-juuston kanssa.
VastaaPoistaMutta suosittelen lämpimästi, nää oli tosi hyviä! Just mietin tänään että pitäis tehä taas uusiksi.