tiistai 10. helmikuuta 2009

Minttusuklaamuffinssit

Nimipäivä oli hyvä syy tarjoilla työkavereille herkkuja, ja kaapista löytynyt viimeistä käyttöpäivää lähentelevä Plamilin minttusuklaalevy hyvä syy tehdä juurikin minttusuklaamuffinsseja. Resepti on muokattu Vegan Cupcakes Take Over the World -kirjan Crimson Velveteen Cupcakes -reseptistä (alkuperäisessä ei ollut tietoakaan minttusuklaasta).

Erään työkaverin sanoja lainaten: nää on ihan mielettömän hyviä! Suosittelen siis.

Minttusuklaamuffinssit

3 dl soijamaitoa
1,5 tl omenaviinietikkaa
4,5-5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
3/4 tl leivinjauhetta
3/4 tl soodaa
3/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl öljyä tai sulatettua margariinia
100 g minttusuklaata

Sekoita toisiinsa soijamaito ja viinietikka. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maitoseokseen rasva ja sen jälkeen kuivat aineet. Rouhi suklaalevy, lisää taikinaan. Säästä halutessasi osa suklaasta muffinssien koristeluun.

Paista muffinsseja 200 asteessa noin 20 minuuttia. Mikäli haluat tehdä suklaakuorrutuksen, kuumenna tilkka soijakermaa tai -maitoa, kaada se suklaarouheen joukkoon ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Levitä lusikalla muffinssien päälle.

2 kommenttia:

  1. Hyvää nimpparia vielä näin iltapuhteilla!

    Minttusuklaamuffinssit saa asuintoverin ulvomaan. Ja mut myös, mutta se ei liene yllätys kenellekään.

    VastaaPoista
  2. mm. nyt alkoi tehdä mieli jotain makeaa... uh

    VastaaPoista