sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Pikapasta

Kun aikaa on liian vähän ja ajatus pahasta pikaruoasta alkaa itkettää, kannattaa kaapista kaivaa esiäitiemme luottoelintarvikkeet - voi ja kerma. Ei voi mennä pieleen.



Kermainen katkarapupasta
(2-4:lle riippuen nälästä)

1 pkt (250 g) tuorepastaa
1 rkl voita
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä murskattuna
0.75 dl kermaa
2 rkl sitruunamehua
1 ps (180 g) katkarapuja
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

Keitä pasta ohjeen mukaan.

Tee kastike keittoprosessin aikana. Pilko sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet, kuullottele voissa pari minuuttia. Lisää kerma ja keittele hieman kokoon. Lisää sitruunamehu ja katkaravut (ravut sulattaakseni huuhtelen niitä aina minuutin-pari kylmässä vedessä, en tiedä onko se oikea tapa). Mausta suolalla ja pippurilla. Anna vielä kiehahtaa.

Siivilöi pasta ja lorauta joukkoon hieman oliiviöljyä. Yhdistä kastikkeeseen ja nauti.

4 kommenttia:

  1. Kerma ja voihan on takuuvarma pari. Ihana ruusulautanen!

    VastaaPoista
  2. Heips,

    Noista katkaravuista sanoisin entisenä pitseriatyöläisenä, että ne täytyy laittaa jäisinä, koska muuten ne sitkistyy.

    Hyvä resepti kuitenkin *nam*

    VastaaPoista
  3. Kiitti vinkistä niini! Seuraavalla kerralla laitan minäkin jäisinä!

    VastaaPoista
  4. Namnamnam! Just tiedänki mitä tulee huomisen lounaaksi!

    VastaaPoista