tiistai 17. marraskuuta 2009

Elävän ravinnon herkkuateria

Elävän ravinnon kurssi työväenopistossa on edennyt jo melkein päätökseen ja tällä kertaa valmistimme todellisen herkkuaterian. Kolmea eri keittoa, pataa, mureketta, norirullia, patéeta, leipää, levitteitä, pestoa ja salaattia. Yksi omista suosikeista oli alla oleva porkkanakeitto joka sai mut haluamaan mehulinkoa ihan todella todella paljon, en ole tajunnut miten hyvää mehua porkkanoista saa! Ja miten hyvältä se maistuu keiton pohjana, ah.


Porkkanakeitto

5 porkkanaa
1 avokado
tilkka sitruunamehua
pieni loraus soijakastiketta
kuivattua tai tuoretta minttua

Tee porkkanoista mehua mehulingolla. Sekoita mehuun osa ylijääneestä porkkanakuidusta. Sekoita ne avokadon ja mausteiden kanssa tekosekoittimessa keitoksi.


Tässä etualalla tuo ihanan vihreä asia on mausteista linssipataa ja näin se syntyi.

Mausteinen linssipata

2 dl idätettyjä linssejä
250g tuoretta pinaattia
1/2 dl liotettuja auringonkukansiemeniä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa
2 valkosipulinkynttä
sitruunamehua
soijakastiketta
vettä

Laita linssit tarjoiluastiaan. Tehosekoita muut ainekset, lisää vettä sen verran että saat seoksesta tasaista. Kaada seos linssien päälle ja anna vetäytyä puolisen tuntia.

Tarjolla oli myös elävän ravinnon vehnä- ja ruisleipää. Maku oli hieman outo, mutta noh, ihan ok!

Elävän ravinnon leipä

5 dl idätettyä vehnää tai ruista
3 dl vettä
1 omena tai porkkanaa
(meidän ruisleivässä oli valkosipulia)

Sekoita ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi velliksi. Pane seos leivinpaperin päälle 45-asteiseen uuniin tai kuivuriin, kuivata noin vuorokausi uunin luukku raollaan.


Tää oli hyvää myös!


Mantelipaté

2 dl (kuivana mitattu) liotettuja manteleita
2-3 tomaattia
runsaasti ruohosipulisilppua
sitruunamehua
soijakastiketta

Jauha ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi ja koristele porkkanoista tai tomaateista tehdyillä hienoilla koristeilla!

Tällaista tällä kertaa, ensi kerralla vuorossa herkut ja jälkkärit!

5 kommenttia:

  1. Hyvä herkkuja ja selkeät ohjeet! Eityisesti toi linssijuttu jäi kiinostamaan. Taidanpa illalla kokeilla, kun ei vaadi mitään pitkällisiä valmisteluja.

    VastaaPoista
  2. Ja mua harmittaa viikko viikolta enemmän, etten pyrkinyt samalle kurssille!

    VastaaPoista
  3. Näyttävät tosi hyviltä ja maistuvatkin ihan varmasti, mutta mua haittaa näin talvella jos ruoka ei ole lämmintä. Kesällä tuo porkkanakeitto on varmaan aivan ihanaa!!

    VastaaPoista
  4. Minäkin haluan tuolle kurssille...;-)
    Kivoja ohjeita ja niin ihanan värikkäitä.Tuon tyyppistä keittoa olen tehnytkin joskus;ja avokaado on muutenkin tosi hyvä pohja raakakeitoille.

    VastaaPoista
  5. Okriina, juu testaa ihmeessä, maukasta oli ja väri ihastuttava.

    Maiku, kyllä mäkin olen miettinyt miten elävän ravinnon syöjät selviävät Suomen talvessa! Ei taitaisi mustakaan olla siihen. Mutta keitto, se oli tosiaan hyvää!

    Yaelian, kiitos vinkistä! Ei mulla olisi ilman kurssia tullut mieleen laittaa avokadoa keittoon mutta toisaalta, mikäpä ettei :)

    VastaaPoista