sunnuntai 5. elokuuta 2012

Talo Italiassa



Viime kesän Italian reissusta jäi sen verran hyvät muistot, että en vastustellut kun heräsi ajatus talon vuokraamisesta Italiasta tänäkin kesänä. Tällä kertaa tosin matkattiin Roomasta noin 100km pohjoiseen, Lazion aluetta. Maaseutua. Ei juurikaan turisteja, ei englanninkielen taitajia, ei nettiä eikä juuri puhelinverkkoakaan.


Kylän vanha keskusta, tai mitä siitä on jäljellä. Maanjäristykset ovat vieneet siitä ison osan.


Kauniiden maisemien lisäksi pidän Italiassa erityisesti siitä, että ruoka on halpaa. Ja aina hyvää. Kesäkurpitsaa ja sen kukkia tuli syötyä paljon.

Pidän myös siitä että viinilasin kanssa tulee aina jotain pientä suolaista. Maksutta. Tästä pidän oikein todella paljon.



Vaikka liikennesäännöissä italialaisilla on aika paljon treenattavaa (mm. meidän persuksiin ajettiin kun hölmöinä pysähdyimmä stop-merkkiin), ihmiset ovat sympaattisia. Harvoin löytyi yhteistä kieltä, sitten vaan selitettiin käsillä kahta kiivaammin.

Käsien energiaa pistettiin myös tikkuamiseen. Tässä voisi olla Herkku ja Koukku jokusen vuoden päästä (miinus toi mies). Erityissympatiapisteet tolle mummolle jonka jalat ei ylety maahan.


Reissun yksi huippuhetkistä oli erään matkalaisen synttärit.
Lahjaksi olimme hommanneet taloomme italiaisen kokin, jonka opastuksella valmistimme aterian: Kuinka paljon suolaa? -Tarpeeksi. Kuinka paljon viiniä? Sopivasti. Miksi näitä simpukoita heitellään? Si. Onko tuo juttu mustekalan kakkaa? No. Jännää!




Tadaa, aivan päättömän suuri äyriäisrisotto!


Näitä ruokakuvia on miljardi. Pizzaa, pastaa, jätskiä. Pakko laittaa vielä yksi. Huikean hyvä jälkkäri, jossa oli niitä tiramisukeksejä, kirsikkahilloa ja mascarpone-kermavaahtoa. Tämä testiin kotioloissa.




Joo, menisin ensi kesänäkin.

23 kommenttia:

  1. onpas ihastuttavan näköistä... tuonne pitäisi päästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En voi kuin suositella. On Suomenkin maaseutu hieno, mutta tuolla ei ollut hyttysiä :)

      Poista
  2. Oih, tosi kauniita lomakuvia ja ihanasti kerrottu. Minà aina varottelen mun vanhempia kun tànne tulevat ja joutuvat ajamaan, ettà ette sitten missààn nimessà pysàhdy stop merkkiin eikà niità merkkejà muutenkaan kauheesti kannata katsoa...Go with the flow....silleen sopivasti sulavasti.

    VastaaPoista
  3. Oi, että!
    Katselin jo tuossa ensi kesän Kreikan matkoja, mutta rupesi tämä sen verran kiinnostamaan, että mistä suosittelet talon vuorakttavaksi? Paikka + välittäjä? ONko sellaisen saaminen helppoa? Turvallista?
    Vuokrasitteko heti kentältä auton vai miten?
    Kannattaako vuokrata vain viikoksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan vuokrattu taloja InterHomen ja Home Awayn kautta, molemmista hyviä kokemuksia! On helppoa ja ollut ihan turvallista, maksettu paikan päällä. Viime vuonna meillä oli talo viikoksi Positanossa (aivan ihana paikka Välimeren rannalla), sinne viikko riitti plus muutama matkustuspäivä (ei tarvitse autoa).

      Täällä Lazion alueella auto oli tarpeen, sen verran maaseutua (paljon vähemmän turisteja kuin Positanossa, rantaa löytyy esim Bolsena-järven rannalta). Kyllä viikko piisaa näillekkin huudeille. Ja juu, lentokentältä vuokrattiin auto, kaikista helpointa.

      Molempia alueita suosittelen kyllä, riippuu vähän kuinka paljon haluaa olla meren äärellä. Ja ehdottomasti kannattaa vuokrata talo/asunto, toimii Italiassa hyvin!

      Poista
  4. Ihana postaus, ihana Italia! Myyyyh, mäkin haluuuuuun.

    VastaaPoista
  5. Hurmaavaa!
    Tuommoisen synttärilahjan (ja matkan ja ruoat ja säät) ottaisin vastaan ilolla.

    Minäkin sympatiseeraan tuota lyhytjalkaista mummoa. Tiedän niin tuon tunteen kun jalat ei yllä koskaa penkiltä maahan. Eikiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiminnalliset lahjat on kyllä huippuja! Ja mummot :)

      Poista
  6. Ihanaa ruokaa ja meri! Ja mummot: meistä nii-in tulee tuollaisia. Mulla kyllä yltää aina jalat maahan, t: koipeliini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä niiin toivon että me blogataan täällä vielä mummeleinakin. Voi sit lisää noihin yläotsikoihin jotain mummomaisia teemoja, tyyliin Nykyajan hömpötykset, jossa kritisoidaan uusia ruokavillityksiä ja neulomisjuttuja.

      Poista
    2. sikäli kyllä jo ootan mummoutumista, että sitte meillä on kaiket päivät aikaa tikuta ja herkutella. unohtamatta iltapäivän sherrytilkkaa!

      Poista
  7. Eiiiii, veistä haavaan! En pääse tänä kesänä minnekään, vaikka juuri esimerkiksi Italiaan halajaisin. Mekin ollaan kerran vuokrattu talo Toscanasta, oli maailman ihaninta. Muistan, miten punasipulikin oli niin makeaa että teki mieli puraista sitä sellaisenaan.

    Ihana postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sorry :)

      Hei joo toi paikka oli ihan Toscanan rajalla, käytiin sielläkin seikkailemassa, näytti tosi hurmaavalta!! Ja joo punasipulit oli ihania, samoin vesimeloni ja kirsikkatomaatit oli makeita kuin karkit. Teki mieli tuoda niitä mukana. Sen sijaan matkalaukku täyttyi mausteista ja hillittömästä oliiviöljykanisterista..

      Poista
  8. Ai että, miten siistiä! Mäkin haluun tonne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Go, go, go :) Ei edes joudu perikatoon kun eläminen edullista!

      Poista
  9. Tulipa ikävä Italiaan :)

    Talon vuokraus Italiasta on ihana juttu, olin juuri tänä kesänä ensimmäisellä talo-lomalla Italiassa, 90km Roomasta, Ameliassa. Ihania Taivaallinen loma! meilläkin oli oma kokki käymässä ja hän teki meille takapihan puu-uunissa pizzaa :)

    Välillä joutui suomalainen ihmettelemään viinilasien ja muiden juomien kylkiäisiä, esim. Ternissä ne olivat vähintäänkin runsaat ja olisivat käyneet melkein kevyestä illallisesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa että yhtä hyviä ja samanlaisia kokemuksia löytyy muiltakin! Meilläkin oli pizzauuni pihalla mutta ei testattu, jos se on siellä vähän sama kuin meille pallogrilli :)

      Ja joo jos ei viinikylkiäisistä tullut vielä täyteen niin antipastoista viimeistään, siitä sitten primi ja/tai secondi vielä päälle. Huh uh..

      Poista
  10. Nyt voin suoraan tunnustaa olevani vihreänä kateudesta! Varmasti ihana loma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli! ah ja voih, miksei aina voi olla lomalla (ja saada rahalähetyksiä jostain).

      Poista
  11. Aaah, muutenkin ihan hirmuinen matkakuume ja nyt tämä... =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttu tunne, krooninen matkakuume täälläkin..

      Poista