lauantai 18. elokuuta 2012

Lehtikaalisipsit

Jytiksellä on hyvä periaate tutustua kaikkeen epäilyttävän terveelliseen piilottamalla se pitsaan. Lehtikaalihan on ihan mahottoman terveellinen, mutta ei kyllä rehellisyyden nimissä kaikista herkullisimpia vihanneksia. Tähän mennessä olen lisäillyt sitä lähinnä viherpirtelöihin, ja se onkin ihan toimiva konsepti. Nyt halusin kuitenkin kokeilla jotain muuta, ja kun pitsaan ei rahkeet riittäneet, niin ajattelin sipsien olevan toiseksi paras vaihtoehto.

Ohje löytyi sopivasti Kamomillan konditoriasta. Valkosipulijauhetta ei sattunut olemaan, joten jätin pois. Lopputulos oli kuitenkin tosi hyvä! Ja rapsakka. Vähän vaan meinasivat sipsit kärähtää, joten kannattaa kärkkyä uuninluukulla paiston ajan.



Lehtikaalisipsit

n. 60 g lehtikaalia
1 tl oliiviöljyä
1/8 tl kristallisuolaa
0,5 tl savupaprikaa
(0,5 tl valkosipulijauhetta)

Revi lehtikaalin lehdet suupalan kokoisiksi kappaleiksi. Huuhtele ja kuivaa ne hyvin. Laita lehtikaali kulhoon ja hiero käsin sen pintaan öljy ja mausteet. Levitä lehtikaalin palat uunipellille siten, että ne eivät ole toistensa päällä. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes lehtikaali on hieman alkanut ruskistua eli n. 7–11 minuuttia.

Ps. Ruohonjuuresta saa myös valmistavarana näitä kaalisipsejä. Ovat huippuhyviä nekin!

9 kommenttia:

  1. Voin vain kuvitella, miten hyviä nuo ovat! Tein nimittäin yksi päivä makaroni-kanapaistosta, jonka seassa on lehtikaalia, ja paistoksen pinnalla rapsakaksi muuttuneet lehtikaalipalaset olivat todella sipsimäisiä ja hyvän makuisia. : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oho, lehtikaalia oikeassa ruoassa. täytynee sitäkin testata!

      Poista
  2. Just ihmettelin noita Ruohonjuuressa mutten raskinut ostaa.
    Ja mietin, että voiskohan tehdä itse.
    Ja nyt resepti on tässä :)
    Kiitti!
    Vielä pitää avata silmät kaupassa ihmetellä mistä tuota kaalia vielä saisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ne ruohonjuuren sipsit taitaa olla raakaruokaa ja nämä kypsennettyä, mutta kyllä näidenkin myötä sipsien makuun pääsee! tähän aikaan vuodesta lehtikaalta on aika hyvin tarjolla. minäkin löysin meidän lähikaupasta, jossa nyt ei ole kovin ihmeelliset valikoimat.

      Poista
  3. Lehtikaalista saa loistavaa pestoa! Googlettamalla "lehtikaalipesto" pitäisi löytyä ohje.

    VastaaPoista
  4. Uijui! Pizza, sipsi ja burgeri, niihin voi piilottaa kyllä kaikkea ja aina toimii. Ihan mahtavaa että testasit, oon kanssa katsellut vastaavaa reseptiä jo pitkään, testaan!

    VastaaPoista
  5. Hei, missä taajuuksilla löytyy lähikaupasta lehtikaalia? Olen etsinyt sitä kaupasta vaikka mistä enkä toistaiseksi ole löytänyt edes isoista tai erityiskaupoista. Vinkit ottaisin siis auliisti vastaan!

    VastaaPoista
  6. No Helsingin taajuuksilla sattui löytymään, ihan lähimmästä K-kaupasta. Viime syksynä ostin lehtikaalta asematunnelin S-marketista ja muistaakseni myös Kampin K-kaupasta. Sesonki taitaa olla aika lyhyt, mutta toivottavasti suakin lykästää!

    VastaaPoista