tiistai 28. elokuuta 2012

Kesäkurpitsafocaccia


Paras focaccia-resepti jonka tiedän, on Ruokatorstaista ja löytyy myös täältä blogista. Mutta päätin hullutella ja testata toista. Ei huono tämäkään. Kiinnostava juttu oli se, että öljyä laitettiin myös leivän alle. Tuli mukava koostumus, mutta myös öljyiset sormet.

Muuntelin tätä Yhteishyvän reseptiä niin, että jätin aurinkokuivatut tomaatit pois ja päälle lisäsin kesäkurpitsasiivuja, oma versiointi alla.

Kesäkurpitsafocaccia

Mittaa kulhoon kesäkurpitsaraaste ja haalea vesi. Murenna joukkoon hiiva ja lisää suola. Tee oliiviöljystä ja basilikanlehdistä tahna sauvasekoittimella. Lisää puolet öljyseoksesta taikinaan. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vaivaten. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota taikinaa peitettynä ja vedottomassa paikassa tunnin ajan.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada siihen puolet jäljellä olevasta öljystä. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitä se levyksi lastalla. Painele oliivit ja kesäkurpitsaviipaleet taikinaan ja ripottele päälle merisuolahiutaleet. Ripottele loppu öljyseoksesta päälle. Paista focacciaa 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes leipä saa kauniin värin ja kuorta kopautettaessa kuuluu kumea ääni.

Oliiveja olisi voinut iskeä leipään muuten enemmänkin. Nautittiin salaatin ja tsatsikin kanssa. Mainio iltapalasetti.
 
 
 

8 kommenttia:

  1. Kiva versio! Mä teen usein foccacciaa, siihen on hyvä upottaa aamuselta ylijääneet puurot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa, mainio idea tuo puuron jemmaaminen, pitää testata!

      Poista
  2. Kiva versio, kun laitoit kesàkurpitsanpaloja. Mun focaccoissa on aina òljyà myòs alla, kuten sullakin nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se öljy alla antoi kieltämättä muhevan pohjan, testaan toistekkin.

      Poista
  3. Focaccia on herkullista ja kesäkurpitsa sopii varmasti leipään hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä juttu muuten tuo kesäkurpitsan käyttö leivonnassa, se vaan häviää sinne taikinaan kypsennettäessä. Tai että silmillä ei huomaa että taikinassa olisi jotain ekstraa. Mutta muhevaa oli, liekö kesäkurpitsalla sitten oma osansa siinä.

      Poista
  4. Tämä oli mahtava resepti!

    VastaaPoista