Paras focaccia-resepti jonka tiedän, on Ruokatorstaista ja löytyy myös täältä blogista. Mutta päätin hullutella ja testata toista. Ei huono tämäkään. Kiinnostava juttu oli se, että öljyä laitettiin myös leivän alle. Tuli mukava koostumus, mutta myös öljyiset sormet.
Muuntelin tätä Yhteishyvän reseptiä niin, että jätin aurinkokuivatut tomaatit pois ja päälle lisäsin kesäkurpitsasiivuja, oma versiointi alla.
Kesäkurpitsafocaccia
2,5
dl
karkeaa kesäkurpitsaraastetta
4
dl
haaleaa vettä
50
g
tuorehiivaa
1
tl
suolaa
1 dl oliiviöljyä
pari kourallista basilikan lehtiä
9
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kivettömiä oliiveja
1
tl
merisuolaa
kesäkurpitsaviipaleita
Mittaa kulhoon kesäkurpitsaraaste ja haalea vesi. Murenna
joukkoon hiiva ja lisää suola. Tee oliiviöljystä ja basilikanlehdistä tahna sauvasekoittimella. Lisää puolet öljyseoksesta taikinaan. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vaivaten.
Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota taikinaa peitettynä ja
vedottomassa paikassa tunnin ajan.
Vuoraa
uunipelti leivinpaperilla ja kaada siihen puolet jäljellä olevasta öljystä. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitä se
levyksi lastalla. Painele oliivit ja kesäkurpitsaviipaleet taikinaan ja
ripottele päälle merisuolahiutaleet. Ripottele loppu öljyseoksesta päälle. Paista focacciaa 200-asteisen uunin
keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes leipä saa kauniin värin ja kuorta
kopautettaessa kuuluu kumea ääni.
Oliiveja olisi voinut iskeä leipään muuten enemmänkin. Nautittiin salaatin ja tsatsikin kanssa. Mainio iltapalasetti.
Kiva versio! Mä teen usein foccacciaa, siihen on hyvä upottaa aamuselta ylijääneet puurot.
VastaaPoistaAa, mainio idea tuo puuron jemmaaminen, pitää testata!
PoistaKiva versio, kun laitoit kesàkurpitsanpaloja. Mun focaccoissa on aina òljyà myòs alla, kuten sullakin nyt.
VastaaPoistaJoo se öljy alla antoi kieltämättä muhevan pohjan, testaan toistekkin.
PoistaFocaccia on herkullista ja kesäkurpitsa sopii varmasti leipään hyvin!
VastaaPoistaJännä juttu muuten tuo kesäkurpitsan käyttö leivonnassa, se vaan häviää sinne taikinaan kypsennettäessä. Tai että silmillä ei huomaa että taikinassa olisi jotain ekstraa. Mutta muhevaa oli, liekö kesäkurpitsalla sitten oma osansa siinä.
PoistaTämä oli mahtava resepti!
VastaaPoistaNo kiitos!
Poista