Meidän
Italian reissun aikana valtaosa parvekeviljelmistä oli nuupahtanut, mutta pavut eivät olleet poissaolostamme moksiskaan, päinvastoin! Hymyilytti, nimittäin pavun siemenet ostin joskus Verkkokaupasta.comista ja naureskelin että näistä ei varmaan tule ikinä mitään. Otan naurut takaisin ja kysynkin apuanne, mitäs hyvää vihreistä pavuista saa aikaan?
Minä rakastan vihreitä papuja tomaattisessa kastikkeessa...
VastaaPoistaMinä olen paistanut niitä pannulla öljyssä ja sardellissa - päälle valkosipulirouhetta, loraus valkkaria ja mustaa pippuria. Tai sitten öljyä pannulle ja sekaan pähkinöitä ja balsamicoa. Tyyli vapaa, pannu pakollinen ;)
VastaaPoistaTäällä ne syödään yleensä uppomunien kera. Löysästä keltuaisesta tulee ihana kastike pavuille!
VastaaPoistaOi, ihania ehdotuksia! Tekee heti mieli testata kaikkia noita, arvasin että kannattaa kysyä :) Kiitos!
VastaaPoistaPaista ne ja runsaasti valkosipulia voissa pannulla ja vuole päälle parmesania. Tai tee pavuille basilikakastike mun blogista!
PoistaPaistamista mä testasin jo, i-ha-naa. Mutta mikä basilikakastike? En löytänyt, laita linkki!
Poistahttp://www.lily.fi/juttu/sitruunapavut
VastaaPoista:) suosittelen sitruunapapuja!
Ja nyt iski pieni kateus että sinulla kasvaa noita papuja, nam!
Tää on nyt ihan älyhelppoa, mutta meillä nuo syödään yleensä ihan vaan joko höyrytettyinä tai keitettyinä (katkaise päät pois, keitä vähässä vedessä n.5 min ja lisää suolaa, mutta vasta aivan lopussa-jos suolan lisää aikaisemmin, pavuista tulee lötköjä). Ja sitten vaan voita ja vielä vähän suolaa päälle ja syödään sellaisenaan lisäkkeenä/salaatissa. Nam, vaikka on yksinkertaista niin on kyllä hyvää! Ennen en osannut kaivata, mutta ranskalaisen avomiehen kanssa kokkaillessa on oppinut, että ruoalle on niin paljon enemmän lisäkevaihtoehtoja kuin peruna/riisi/pasta :)
VastaaPoistaKiitos tästä suolavinkistä, enpä tiennyt moista! Ja joo Italiassa myös tuli vastaan lisukkeena, raikasta ja hyvää, ah!
PoistaKiehauta, heitä pannulle ja paista reippaassa lorauksessa oliiviöljyä. Lopuksi suola (ruususuola on parempaa kuin tavallinen!). Kaveriksi lämmitä kattilassa tomaattisose, mausta ja lisää huuhdellut kikherneet ja vaikka joku tacomausteseos. Vielä tortillalastuja ja bulgarianjuguttia (tai vegeversiota) ja voila, täydellinen iltapala on valmis. Jos oikein haluaa herkutella, niin avokado palasiksi vielä yhteen kippoon tarjolle. :)
VastaaPoistatästä ohjeesta jäi vielä uupumaan se oleellisin. kun ruoka on valmis, SOITA MUT SYÖMÄÄN!
PoistaHehe, Ellu, huomioin tämän! Tätä kyllä pakko testaa hei, kuulostaa todella hyvältä. Kiitos Heikku!
PoistaTäällä kiva salaattiohje: http://omenaminttu.blogspot.fi/2011/08/tuoreet-pavut-ja-kasvitieteellinen.html
VastaaPoistaRyöppää pavut al denteksi ja sen jälkeen huuhtaise kylmässä vedessä (näin väri säilyy paremmin) ja niputa ne muutaman pavun nippuihin, jotka kiedot savustettuun pekoniin ja laitat rullan hammastikulla kiinni. Paista niput voissa.
VastaaPoistaVihreät pavut ovat myös oiva lisä nizzalaisessa salaatissa, kuukkelilla löytyy ohjeita.
Kiitos vielä muillekkin, eka papu-salaattitestaus takana hyvällä menestyksellä, seuraavat papuhommat jo suunnitelmissa, palaan asiaan!
VastaaPoista