maanantai 9. marraskuuta 2009

Herkuttelijan Pariisi

Kävin syyslomailemassa Pariisissa, palasin lihonneena mutta onnellisena, ouh oui!

Vaikka ranskalaista keittiötä kehutaan maailman parhaaksi, päädyimme matkakaverin kanssa nauttimaan japanilaista, libanonilaista, marokkolaista ja kiinalaista ruokaa. Mutta herkut, niissä suosimme paikallisia makuja. Järkihän siinä meinasi lähteä kun vieri vieressä on leipomoita ja herkkupuoteja jotka pursuavat mitä ihanimpia leivoksia, kreemiä tursuavia eclaireja, bebejä, kaakkuja..


Ja suussa sulavia marenkisia macaron-leivoksia, kaikkialla!


Pohdimme myös matkakaverin kanssa miksi Suomessa yleisin herkkutarjonta on pulla ja viineri. Miksei meillä tehdä jumalaisia piiraita? Maisteltiin mm. päärynä-manteli-vaniljapiirasta ja omena-kreemipiirakkaa, oih. Ja suolaisista quicheä eri täytteillä. Alla puolestaan maailman paras Tarte tatin.


Ja jos joka nurkassa oli leipomoita niin joka toisessa oli suklaapuoteja. Miten sellaisen ohi kuljetaan pysähtymättä, kysyn vaan?


Yksi reissun kohokohdista kaiken sen syömisen lisäksi oli Florence and The Machinen keikka. Siihen valmistauduttiin käymällä naapurin juusto-, suklaa-, viini-, hedelmä- ja leipäpuodeissa. Kierros vei rahat mutta harvoin olen nauttinut jokaisesta suupalasta yhtä paljon. Keikka oli timanttinen myös!


Tämä kirjoitus voisi jatkua loputtomiin mutta multa loppuu ylistyssanat. Vielä kaksi ravintolasuositusta, marokkolainen Au P'tit Cahoua tarjoaa mahtavia tagineja ja couscouseja tunnelmallisessa ravintolassaan. Ravintola Takami puolestaan hyvää japanilaista laajalla ruokalistalla. Nämä molemmat Marais-Bastille alueella jota suosittelen lämpimästi myös asumisen suhteen.
Merci Paris!

9 kommenttia:

  1. Ooh, mä en kestä näitä kuvia! Keski-Euroopassa kuljeksiessa kadehtii kyllä kovin sitä leipomokulttuuria - siellä olisi varmaan pyhäinhäväistys ostaa marketista muovipussiin pakattua leipää. Lisää lähileipomoita Suomeen! Ja lähdenkin tästä hetimiten Hakaniemen halliin ostamaan leipää.

    VastaaPoista
  2. Oh la la,kuulosti ihanaiselta gastronomiselta turneelta....;-)

    VastaaPoista
  3. Poitsukin on jo kysynyt koska mennään Pariisiin. Häntä sinne houkuttelevat Rottatuille-leffa ja luonnontieteellinen museo, jossa on kuulemma hieno dino-osasto.

    Äitiä ja isää taitaisivat houkutella kulkea mm. teidän jalanjäljissä. Ja pussailla romattisesti Eiffelin juurella :). pussailitteko te?

    VastaaPoista
  4. Handepande, sanos muuta!

    Ja Yaelian, todentotta, oli gastronominen turnee :)

    Merituuli, hehee, ei pussailtu kun matkakaveri ei ollut avopuoliso vaan hyvin flunssainen kaveri :D
    Meni muuten jännäksi, kaveri päätti vasta lähtöaamuna että lähtee kuin lähteekin mukaan, oli aika flunssan uuvuttama. Mutta kuuma rommi teki ihmeitä!

    Ja oli Pariisi kyllä käymisen arvoinen, uutta lempparikaupunkia (joita ovat Berliini ja Tokio) siitä ei tullut mutta ihan oma tunnelmansa. Kannattaa suunnitella etukäteen reissua koska isoja turistikatuja ja -ravintoloita riittää ja ne on niiin tylsiä. Mutta paljon on kivoja kaupunginosia ja niissä on varmasti kiva pussailla :)

    VastaaPoista
  5. Äääääääääää oon niin kaden! Koskahan itselläni olisi varaa taas reissata... muutto ja kaikki kun vie liikaa euroja jokakuisesta opintotuesta :(. Mutta hienolta näyttää ja kuullostaa!

    VastaaPoista
  6. no jos ois pyytäny sitä kaveria niistämään kunnolla ensin! ei vainen, luulin että olit puoliskon kanssa ;)

    on kyllä monesti ollut haaveissa Pariisi ja tämäkin vain vahvisti sinnemenohaluja!

    VastaaPoista
  7. Vietnamisssa pääruoka maittaa kyllä, mutta kaakkuja nää ei osaa tehdä kylläkään. Onneksi on jäätelö ja tuoreet hedelmät.

    Lisää hanoilaisista herkuista myöhemmin!

    t: hertta ja eki

    VastaaPoista
  8. Oi ihanuus!

    Pariisin vinkkejä olen jo jonkin aikaa koettanut laittaa korvan taakse (alkaa olla tavaraa jo useampaakin reissua varten), mutta mitään lippuja ei ole hankittu.

    Musta on aika hassua, etten ole siellä koskaan ollut. Strasbourgissa kuukauden kurssilla ollessani eräällä vaaleatukkaisella pohjoisen tytöllä (not me!) oli treffit Pariisissa Texasista sinne vain häntä varten lentävän miehen kanssa. Jotenkin musta tuntuu, että mun matkani ei tule olemaan yhtä iskevän kuuloinen, mutta näitä kuvia katsellessani uskoisin, että herkullinen ja hohdokas monella muulla tapaa.

    VastaaPoista
  9. Rauna, tuli tuosta treffijutusta mieleen että en mä itseasiassa edes ajatellut Pariisissa että onko täällä nyt romanttista. Ehkä jos kaupunkia katsoo hieman vaaleanpunaisempien lasien läpi niin kaupunki varmaan tarjoaa sitä. Mulla oli vaan herkkulasit päässä :)

    VastaaPoista