perjantai 13. marraskuuta 2009

Tomaattiset feta-soijarouhepyörykät

Ei ole tullut tehtyä soijarouheesta mitään vähään aikaan niin sitä sitten! Olisi voinut laittaa koko paketinkin (200g) fetaa, toimi hyvin pyöryköissä, niin koostumuksen kuin maunkin puolesta.

Tomaattiset feta-soijarouhepyörykät (n.20 pyörykkää)

2 dl soijarouhetta
2 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
1 dl korppujauhoja
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl chilijauhetta
100g fetaa
3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna öljyssä
1/2 ruukku basilikaa

Turvota soijarouhe vedessä ja soijakastikkeessa. Kun neste on imeytynyt, lisää korppujauhot ja mausteet. Lisää mukaan myös murustettu feta ja pilkottu basilika sekä silputut aurinkokuivatut tomaatit (valuta enimmät öljyt pois). Anna taikinan levätä hetki ja pyörittele siitä palleroita. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile tomaattikastikkeen ja perunamuusin tai couscousin kanssa.

4 kommenttia:

  1. Tämä ei liity nyt suoraan tähän ohjeeseen, mutta sain hankituksi elämäni ensimmäisen seesamiöljypullon (kylmäpuristettua). Nyt tarvitsen vinkkejä, missä se on parhaimmillaan :)

    VastaaPoista
  2. Ja niin siis itse ohjeesta - kuullostaa hyvältä yhdistelmältä: soijarouhe, feta ja aurinkokuivatut tomaatit sekä runsaasti basilikaa, sen täytyy toimia!

    VastaaPoista
  3. Kiitos pyörykkäreseptistä. Tein niitä eilen ja lisäsin sipulia taikinaan. IHANAA.. En ole miestä niin tyytyväisenä nähny hetkeen, kuin eilen niitä pyöryköitä syödessä ;D..

    VastaaPoista
  4. Minya, mahtavaa! Kiva kuulla että maistui!

    Ja Äitiliini, seesamiöljyisiä reseptejä täällä on jo muutama ollutkin mutta lisää tulossa piakkoin!

    VastaaPoista