torstai 15. huhtikuuta 2010

Paahdetut porkkanat ja ihana tahinikastike


Oijoijoi, miksei kukaan ollut kertonut että tahinista saa mainion kastikkeen kasviksille kun vähän lisää jugurttia ja valkosipulia ja sitruunaa?? Tai ainakin se on mennyt multa ihan ohi. Paahdetut porkkanat sopivat tähän tosi hyvin, mutta maistuu myös munakoison kaveriksi kuten BBC Good Foodista sekä Appelsiineja ja hunajaa -blogista bongasin. Ja dippinä toimii myös!

Paahdetut porkkanat tahinikastikkeella (lisuke kahdelle)

6-8 porkkanaa
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
tuoretta korianteria

3 rkl (soija)jugurttia
1 rkl tahinia
1 tl sitruunamehua
1 pieni valkosipulinkynsi

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori porkkanat ja pilko pitkiksi lohkoiksi. Levitä uunivuokaan, kaada päälle oliiviöljy ja ripaus suolaa. Sekoita ja paahda porkkanoita uunissa 20 minuuttia.
Tee sillä aikaa kastike. Murskaa valkosipuli ja sekoita se muiden ainesten kanssa tasaiseksi kastikkeeksi. Kun porkkanat ovat paahtuneet, lisää päälle tuoretta korianteria ja tahinikastiketta.

Niin hyvää.

8 kommenttia:

  1. Mmm,porkkanoiden kanssa varmaan tosi namia!

    VastaaPoista
  2. Varmasti hyvää ja ihanan värikkäitä nää kuvatkin!

    VastaaPoista
  3. Kiitos ja totta tosiaan oli hirmuhyvää, suosittelen! Mulla jo uusi satsi porkkanoita odottelee kaapissa, ah. Pitää kyllä testata joskus myös munakoison kanssa!

    VastaaPoista
  4. Näyttää hyvältä, alkoi tehdä porkkanoita mieli. Mä olen tehnyt samantyyppistä kastiketta, ilman jogurttia mutta lorauksella vettä, siitäkin tulee aika kermaista. Sitä on nautittu sitten juurikin munakoiso-kasvispadan ja bulgurin seurana. Hyvää!

    VastaaPoista
  5. Ihku idea, menee kyl kokeiluun...

    VastaaPoista
  6. oi oi, alkoi ihan tekeen mieli tuota! näyttää tosi hyvältä. :)

    VastaaPoista
  7. Handepande, mmm, tosi hyvältä kuulostaa tuokin!
    Ja Mimmu ja Nelle, testatkaa juuu!

    VastaaPoista
  8. Tahini ja porkkana on aivan ylivetoyhdistelmä vaikkei heti uskoisi. Hyvä ohje!

    VastaaPoista